Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Καμπανάκι για την έλλειψη εθελοντικού αίματος

Καμπανάκι για την έλλειψη αίματος καθώς δεν καλύπτονται οι ετήσιες ανάγκες κρούει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης κ. Αναστάσιος Κοντακίδης,  υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να προωθηθεί η έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας για τον πάσχοντα άνθρωπο και να σταματήσουν οι εισαγωγές  αίματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, ο κ. Κοντακίδης παραδέχτηκε πως και στα δυο νοσοκομεία του Εβρου δεν υπάρχει επάρκεια αίματος από εθελοντές,  ενώ υπογράμμισε την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου από πλευράς πολιτείας.

 Ο ίδιος υποστήριξε πως ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός με έδρα την Ελβετία δεν θα μας ξαναδώσει αίμα .«Τα τρία τελευταία χρόνια είναι τα τελευταία σκαλοπάτια  που παίρνουμε αίμα και όσα χρήματα  και να θέλει να δώσει η Ελλάδα δεν θα πάρουμε αίμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Την επάρκεια την καταφέρνουν οι γιατροί και οι νοσοκόμοι που ζητούν από συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύονται  να φέρουν αίμα, δηλαδή είναι κατευθυνόμενοι αιμοδότες. Εμείς θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες που δεν έχουν δικό τους άνθρωπο μέσα στο νοσοκομείο να περάσει από το σκεπτικό τους ότι είμαστε άνθρωποι εθελοντές, πρέπει να δώσουμε αίμα χωρίς να ξέρουμε  ποιος θα το πάρει», κατέληξε ο κ. Κοντακίδης.

Στόχος της φετινής εκστρατείας είναι να τιμήσουμε τα άτομα που δίνουν αίμα και να ενθαρρύνουμε περισσότερους ανθρώπους να γίνουν αιμοδότες, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συλλόγου Εθελοντών αιμοδοτών  από τις 12-17 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις ενημέρωσης για τον εθελοντή αιμοδότη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email