Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων

Η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου κάθε έτους μετά από απόφαση του ΟΗΕ αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων (WDR). Φέτος είναι η Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Είναι μια πολύ σημαντική παγκόσμια εκδήλωση μνήμης για τα πολλά εκατομμύρια που έχουν σκοτωθεί και έχουν τραυματιστεί σοβαρά στους δρόμους του κόσμου και αναγνώρισης του πόνου όλων των πληγέντων θυμάτων, οικογενειών και κοινοτήτων. Εκατομμύρια προστίθενται κάθε χρόνο σε αμέτρητα εκατομμύρια που ήδη υποφέρουν: ένα πραγματικά τεράστιος συσσωρευμένος φόρος. Τώρα η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης τιμάται σε όλες τις ηπείρους, όχι μόνο από οργανώσεις θυμάτων και Μη κυβερνητικές Οργανώσεις που υποστηρίζουν την οδική ασφάλεια και τα θύματα των τροχαίων, αλλά και από κυβερνήσεις και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Στην χώρα μας μετά από προσπάθεια του SOS Τροχαία Εγκλήματα η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης αναγνωρίστηκε επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση το 2011.

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα προγραμματίζει ταυτόχρονες εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη.

Στην Αλεξανδρούπολη οικογένειες και φίλοι των θυμάτων σε τροχαία, με μία φωτογραφία τους, τέλεσαν μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και μία μέρα πριν έγινε εθελοντική αιμοδοσία αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων. Παράλληλα έγιναν εκπαιδευτικά προγράμματα για την οδική ασφάλεια με μαθητές της Α’θμιας εκπαίδευσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη