Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Νεκρό «δελφίνι» στο «Δελφίνι» – Συχνές οι παρουσίες δελφινιών κοντά στις ακτές (video)

Νεκρό εντοπίστηκε ένα ακόμα δελφίνι στην παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης. Κατά σύμπτωση… το νεκρό θηλαστικό βρέθηκε σε παραλία που φέρει το όνομα του! Πιο συγκεκριμένα το σημείο που βρέθηκε είναι η γνωστή παραλία «Δελφίνι» στην Αλεξανδρούπολη.

Το δελφίνι εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες από άτομα που εκείνη την ώρα περπατούσαν στην ακτή.

Ένα χαρακτηριστικό που προκάλεσε εντύπωση στο συγκεκριμένο δελφίνι είναι ότι στην ουρά του ήταν  «σημειωμένο» με  ένα κίτρινο φωσφορούχο σταυρό κάτι που διακρίνεται και στη φωτογραφία. Πιθανότατα να πρόκειται για κάποια σήμανση που έγινε από ειδικούς στο πλαίσιο παρακολούθησης της ζωής των  θηλαστικών.

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί γενικότερα αρκετές εμφανίσεις δελφινιών πολύ κοντά στις ακτές και στα νερά των θαλασσών της Αλεξανδρούπολης. Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που έφτασε πριν λίγες μέρες στο focustonevro.gr όπου νεαροί κολυμβητές εντόπισαν δελφίνια να κολυμπάνε λίγα μέτρα από την ακτή και κατάφεραν να τα απαθανατίσουν για μερικά δευτερόλεπτα με τις κάμερες των κινητών.

Οι νεαροί κολυμβητές δεν έκρυψαν τον θαυμασμό τους  από το θέαμα που τους προσέφεραν τα δελφίνια κάτι που αποτυπώνεται και στο βίντεο.

Η συγκεκριμένη παρουσία των δελφινιών εντοπίστηκε σε παραλία του οικισμού της Χιλής στην Αλεξανδρούπολη.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email