Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Νομικοί λόγοι στερούν την δωρεά νεκροφόρας στην μουσουλμανική μειονότητα

Επιστολή απέστειλε το αθλητικό και πολιτιστικό σωματείο «Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη» Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με Μητρική Γλώσσα τα Τούρκικα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης προς το Πολυκοινωνικό. Σκοπός της επιστολής είναι να ανακληθεί η απόφαση περί μη δωρεάς νεκροφόρας στην Επιτροπή Τεμένους Αλεξανδρούπολης, η οποία ενώ είχε αρχικά εγκριθεί, μετέπειτα ανακλήθηκε λόγω έλλειψης των απαραίτητων διαδικαστικών εγγράφων. Το Σωματείο ζητά να καταθέσει αυτό τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να προχωρήσει η δωρεά του οχήματος που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μουσουλμάνων συμπολιτών. Διαβάστε το περιεχόμενο της επιστολής παρακάτω:

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Μουσουλμανικής μειονότητας Αλεξανδρούπολης είναι η έλλειψη ενός οχήματος μεταφοράς νεκρών που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του κόσμου μας.

Ως Σύλλογος διαρκώς τα τελευταία χρόνια αναδεικνύουμε το πρόβλημα και θέτουμε προς τη πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς το αίτημα της επίλυσης του.

Για αυτόν τον λόγο ευχαριστούμε και συγχαίρουμε το “Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης” που ενδιαφέρθηκε και αποφάσισε να δώσει λύση δωρίζοντας ένα όχημα στο Τέμενος Αλεξανδρούπολης.

Δυστυχώς όμως η δωρεά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για νομικούς λόγους όπως αναφέρει το “Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης” στην απόφαση ανάκλησης που σας παραθέτουμε παρακάτω.

Ο Σύλλογος μας έχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις (Καταστατικό) οπότε δηλώνουμε πως είμαστε πρόθυμοι και στη διάθεση σας να συνεισφέρουμε μέσω του καταστατικού μας στην ολοκλήρωση της Δωρεάς του οχήματος που θα καλύψει αυτή την σημαντική ανάγκη των συνανθρώπων μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την εξέταση της πρότασης μας και ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί μια διέξοδος στο κώλυμα, κάτι στο οποίο θα είναι τιμή μας να συμμετέχουμε.

Περίληψη:Εξέταση αίτησης της Επιτροπής Τεμένους Αλεξανδρούπολης , για δωρεά αυτοκινήτου.

Με την 72/2020 απόφασή μας είχαμε εγκρίνει την τη δωρεά του αυτοκινήτου μάρκας HYUNDAI (ΚΗΙ 4039) στη Βακουφική Επιτροπή Περιουσίας  Τεμένους του Δήμου Αλεξανδρούπολης  για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των δημοτών μας.

Επειδή η ανωτέρω επιτροπή δεν διαθέτει τα κατάλληλα έγγραφα (καταστατικό ) για την δωρεά θα πρέπει να γίνει ανάκληση της παραπάνω απόφασης προκειμένου να κατατεθεί νέα αίτηση από το σωστό νομικό πρόσωπο προκειμένου να γίνει η δωρεά του αυτοκινήτου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη