Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αλεξανδρούπολη: «Ξυπνούν» οι μνήμες από τη δολοφονία της Τζεβριέ  – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες

Την 1η Ιουνίου θα αρχίσει η δίκη του Καδήρ Ιναν Ραμαζαν Ογλού που χτύπησε τόσο πολύ την σύζυγο του που τελικά κατέληξε. Με βούλευμα που εκδόθηκε παραπέμπεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της περιφέρειας Εφετείου Θράκης με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Μετά από 6 μήνες θα ξυπνήσουν οι μνήμες για την οικογένεια της Τζεβριέ Εδινέρλη αλλά και για τα τρία παιδιά που είχε αποκτήσει με τον 30χρονο.

Όλα έγιναν το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου του 2021, σε έναν άγριο καυγά που ο κατηγορούμενος χτύπησε θανάσιμα την 29χρονη, προκαλώντας την ρήξη ύπατος. Η νεαρή γυναίκα νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου κατέληξε στις 9/12/2021 και ώρα 20:50. Υποβλήθηκε σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις αλλά δεν κατέστησαν ικανές να ανατρέψουν το θάνατο της. Μάλιστα είχε διαγνωστεί κατά την νοσηλεία της και θετική στον κορονοϊό. Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα, ως αιτία θανάτου καταγράφτηκε η τραυματική ρήξη ήπατος, η μεθαιμορραγική καταπληξία και η οξεία ηπατική ανεπάρκεια. 

tzevrie-gevrie.jpg

Ο άγριος τσακωμός

Ο 30χρονος το βράδυ του Σαββάτου είχε βγει με φίλους και έπινε ως τα ξημερώματα της Κυριακής. Όπως αναγράφεται στη δικογραφία γύρισε σπίτι του στις 9:00 το πρωί της Κυριακής «αφού προηγουμένως έχοντας μεταβεί από την προηγούμενη ημέρα Σάββατο στην αλάνα Μουστάκα με φίλους του, έχοντας προηγουμένως καταναλώσει κατά τους ισχυρισμούς του ιδιαίτερα αυξημένη ποσότητα οινοπνευματώδους ποτού (τσίπουρο), φαρμακευτικά δισκία (ΖΑΝΑΞ) και υπό την επήρεια χρήσης ινδικής κάνναβης κοιμήθηκε». Περίπου στη 1:00 το μεσημέρι η Τζεβριέ άρχισε να τον ξυπνάει.

«Σε βαρέθηκα, κάθε φορά αυτό κάνεις» φέρεται να του είπε και του τράβηξε το σκέπασμα ζητώντας να ξυπνήσει. Ο κατηγορούμενος στράφηκε εναντίον της αρχικά λεκτικά και εν συνεχεία μετά την απομάκρυνση των ανήλικων τους τέκνων εκ της οικίας, της επιτέθηκε με αδιανόητη σκληρότητα, μανία και βαναυσότητα χτυπώντας της επανειλημμένα με γροθιές και κλωτσιές. Την χτύπησε με τέτοιο τρόπο που ούτε ο ίδιος δεν θυμάται να παραθέσει «πόσες φορές την χτύπησε, σε ποια σημεία του σώματος, ούτε αν την χτύπησε με κάποιο αντικείμενο, ούτε πόση ώρα τη χτυπούσε» αναφέρεται στην δικογραφία.

Οι γιατροί διαπίστωσαν πως η άτυχη γυναίκα είχε εκχύμωση δεξιάς οφθαλμικής χώρας, εκχύμωση δεξιού υποχόνδριου, εκχύμωση δεξιού βραχίονα, εκχύμωση αριστερής οπίσθιας λαγόνιας χώρας, εκχύμωση αριστερής κοιλιακής χώρας, εκτεταμένα αιματώματα στην κοιλιακή χώρα και στον πνευμοθώρακα και εκτεταμένες ρήξεις ήπατος. Ο φόβος που είχε η 29χρονη αποτυπώθηκε και στα ψέματα που είπε η ίδια στους γιατρούς ότι όλα αυτά τα έπαθε επειδή έπεσε από τις σκάλες. Το ίδιο υποστήριζε μέχρι και τον θάνατο της ο 30χρονος, αποποιούμενος κάθε ευθύνη.

Μετά έκανε καφέ να πιει

Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, ο ίδιος συμπεριφέρθηκε σαν να μην συνέβη τίποτα. Μάλιστα καθ’ ομολογίαν του «βγήκε στην αυλή και έκανε καφέ για να συνέλθει». Άργησαν πολύ να ενημερώσουν το ΕΚΑΒ για να παραλάβει την 29χρονη, γεγονός που έθιξε ιδιαίτερα και η οικογένειας της. Συγκεκριμένα ο πατέρας της, με κραυγές απόγνωσης αναρωτιόταν «γιατί δεν κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, γιατί την άφησε να πεθάνει;».

Την χτυπούσε για… το φαγητό και τα ρούχα

Ο 30χρονος και η 29χρονη ήταν για 11 χρόνια μαζί. Από τότε που παντρεύτηκαν η 29χρονη δεν είχε επαφές με την οικογένεια της και την έβλεπαν ελάχιστες φορές. «Ο κατηγορούμενος καθ’ όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου επιδείκνυε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στη σύζυγό του γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται εκ του περιεχομένου των ενόρκων καταθέσεων και αφενός του πατρός της 29χρονης» αναφέρεται στο βούλευμα που παραπέμπεται σε δίκη. Ωστόσο και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι χτυπούσε την 29χρονη για ασήμαντους λόγους. «Είχα χτυπήσει τη σύζυγό μου δυο τρεις φορές στο παρελθόν αλλά όχι πολύ… στο παρελθόν την είχε χτύπησε π.χ. δεν είχα καθαρά ρούχα, είχε αργήσει να έχει έτοιμο το φαγητό, το πολύ να της έδωσα ένα χαστούκι σε αυτές τις περιπτώσεις… Μαλώναμε περίπου δυο φορές την εβδομάδα» είχε πει στην απολογία του.

«Η πολιτική αγωγή θα είναι εκεί ως η φωνή της πεθαμένης Τζεβριέ»

Η δικηγόρος της οικογένειας της Τζεβριέ, Ανθούλα Ανάσογλου μιλώντας στο makthes.gr τονίζει πως στο δικαστήριο θα είναι η φωνή της Τζεβριέ, ώστε να δικαιωθεί έστω και μεταθανάτια. Μάλιστα, η γνωστή ποινικολόγος αναφέρεται στον γάμο του ζευγαριού που ήταν βίαιος με πολλά περιστατικά κακοποίησης.

anasoglou-anthoula.jpg

Η δήλωση της ποινικολόγου Ανθούλας Ανάσογλου:

«Σε μερικές ημέρες ξεκινάει η δίκη για τον άδικο και βασανιστικό τρόπο που έφυγε από τη ζωή η γλυκιά Τζεβριέ. Ένα κορίτσι που παντρεύτηκε από έρωτα, ένα κορίτσι που κλέφτηκε ενώ πήγαινε σχολείο. Ένα κορίτσι που σκλαβώθηκε μέσα σε ένα σπίτι από τον έρωτα τελικά πέθανε βασανιστικό τρόπο από το χέρι του συζύγου της.

Πολλαπλά χτυπήματα, ρήξη ήπατος, πολυοργανική ανεπάρκεια, κώμα. Είναι λέξεις που χαρακτηρίζουν τις τελευταίες ώρες της Τζεβριέ. Δυστυχώς ο γάμος της δεν ήταν απλώς άτυχος ήταν βίαιος, πολύ βίαιος . Ένας κακοποιητικός άνθρωπος, που την χτυπούσε πλέον συνεχώς και ύστερα της έλεγε «συγνώμη δε σε ξανά χτυπήσω» αλλά συνέχιζε με περισσότερη ορμή. Και ίδια να υπομένει χωρίς να φεύγει χωρίς να ζητάει βοήθεια. Έτσι έκανε την τελευταία μέρα όταν είχε λιποθυμήσει από το ξύλο. Δε φώναζε, δεν ούρλιαζε, αφού την ψυχή της να φύγει μακριά από την βία. Η πολιτική αγωγή θα είναι εκεί συνεισφέροντας με μάρτυρες και έγγραφα για την καταδίκη του δράστη στη μεγαλύτερη ποινή . Η πολιτική αγωγή θα είναι εκεί ως η φωνή της πεθαμένης Τζεβριέ».

Μήνυση και στον πατέρα του 30χρονου

Η οικογένεια της Τζεβριέ προχώρησε σε μήνυση για έκθεση κινδύνου κατά του πατέρα του 30χρονου, καθώς καταγγέλλουν ότι ήταν μπροστά σε πολλά βίαια περιστατικά αλλά δεν αντέδρασε ώστε να την προστατέψει.

«Στην παρούσα δίκη ο κατηγορούμενος σύζυγος της όμορφης Τζεβριέ φαίνεται ότι έδρασε μόνος του χωρίς εξωτερική βοήθεια. Οι γονείς της άτυχης κοπέλας προχώρησαν σε μήνυση, αναφορικά με τον πεθερό της κοπέλας και πατέρα του δράστη. Ήτανε παρών στα επεισόδια και δεν κάλεσε έγκυρα για βοήθεια προσπαθώντας ταυτόχρονα να παραπλανήσει τις αρχές για τα γεγονότα. Έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα» αναφέρει στο makthes.gr η κ. Ανάσογλου.

ΠΗΓΗ: makthes.gr-Θεολόγος Ηλιού

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη