Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα: Οι τολμηροί προσπάθησαν – Οι έμπειροι τα κατάφεραν!

Το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά δρώμενα της ελληνικής υπαίθρου. Όμως δεν παύουν να υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που συνθέτουν το πετυχημένο πέταγμα του χαρταετού. Τα σωστά ζύγια, η καλή κατασκευή , το σωστό μήκος της ουράς και φυσικά ο άνεμος.

Φέτος, παρότι οι θερμοκρασίες ήταν καλές όμως οι ισχυροί νοτιάδες ήταν αποτρεπτικοί για τους περισσότερους για το πέταγμα του χαρταετού και την τήρηση του εθίμου.

Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Αλτιναλμάζη αρκετοί φιλόδοξοι γονείς που προσπάθησαν να πετάξουν τον χαρταετό. Όμως μόνο λίγοι και ίσως οι πιο έμπειροι και πιο τυχεροί τα κατάφεραν!

 Όπως βλέπετε και στο βίντεο, οι χαρταετοί κυριολεκτικά χορεύουν στον αέρα και καταλήγουν τις περισσότερες φορές στο έδαφος. Φιλότιμες προσπάθειες για τους γονείς που προσπάθησαν να τηρήσουν το έθιμο για χάρη των μικρών παιδιών.

Ίδιο το σκηνικό και στην Ορεστιάδα, όπου ελάχιστοι κατάφεραν να σηκώσουν τον χαρταετό καθώς οι δυνατοί άνεμοι δεν επέτρεψαν σε πολλούς να τηρήσουν το έθιμο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email