Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Πυρκαγιά σε πολυκατοικία-Απεγκλωβίστηκαν 3 άτομα- Δείτε τι συνέβη

Η πυροσβεστική υπηρεσία Αλεξανδρούπολης δέχτηκε κλήση για να επέμβει σε πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις εφτά το απόγευμα της Τρίτης σε υπόγειο πολυκατοικίας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως με λεωφόρο Δημοκρατίας.

Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση. Επιχείρησε τουλάχιστον με τέσσερα οχήματα που βρέθηκαν στο σημείο. Το γεγονός ότι η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξεκίνησε από το υπόγειο και συγκεκριμένα το λεβητοστάσιο καίγοντας ότι καύσιμο υπήρχε εκεί δημιούργησε έντονο καπνό που έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Αλεξανδρούπολης.
Η πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τρία άτομα. Έναν από τον δεύτερο όροφο και δύο από τον πρώτο όροφο. Ο τρίτος όροφος της οικοδομής είναι ακατοίκητος ενώ στο ισόγειο λειτουργούσε κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων που καταστράφηκε ολοσχερώς. Το ίδιο μεγάλες ήταν και οι ζημιές στο εσωτερικό των διαμερισμάτων όπου καταστράφηκαν ολοσχερώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν εκεί.

Ο έντονος καπνός είχε σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε έναν από τους πυροσβέστες που επενέβη από τους πρώτους στο περιστατικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πυροσβέστης για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου του παρασχέθηκε οξυγόνο.
Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email