Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Πυροσβέστες εκτός υπηρεσίας επεμβαίνουν και βοηθούν συνάδελφους τους σε απεγκλωβισμό

Το περιστατικό συνέβη στην Αλεξανδρούπολη την προηγούμενη Τρίτη 20 Ιουλίου όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε υπόγειο οικοδομής σε κεντρικό δρόμο της Αλεξανδρούπολης.

Στο περιστατικό έσπευσαν όπως ήταν αναμενόμενο δυνάμεις της πυροσβεστικής με σκοπό να σβήσουν τη φωτιά αλλά και να διασφαλίσουν την σωματική ακεραιότητα των ενοίκων που πιθανότητα βρισκόταν εκείνη την ώρα στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν απόλυτα φυσιολογικά.

Όμως κοιτώντας καλύτερα το ρεπορτάζ που έκανε επιτόπου ο φακός του focustonevro.gr διαπιστώσαμε ότι στην μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τον απεγκλωβισμό τριών ατόμων εκτός από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν και ήταν εν ώρα υπηρεσίας εντοπίσαμε τουλάχιστον τέσσερις πυροσβέστες οι οποίοι ήταν εκτός υπηρεσίας και οι οποίοι χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και τους συναδέλφους τους και μάλιστα ενεργά (όχι απλά επικουρικά) με σκοπό να βοηθήσουν στην κατάσβεση και στον απεγκλωβισμό των ατόμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους τέσσερις είναι ο Πασχάλης Χουρτερούδης Διοικητής του Πυροσβεστικού Τμήματος της Κομοτηνής με καταγωγή από τον Έβρο. Οι υπόλοιποι τρεις πυροσβέστες που εντόπισε ο φακός του focustonevro.gr και ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας έσπευσαν να βοηθήσουν ήταν είναι oι Γιάννης Τσιστεκίδης, Απόστολος Τριανταφυλλίδης και Ιωάννης Χαλεπάκης. Καθένας από αυτούς βρέθηκε είτε τυχαία, είτε γιατί κατάλαβε από την αναστάτωση ότι ήταν ένα δύσκολο και επικίνδυνο περιστατικό και έσπευσε να βοηθήσει. Φυσικά η παρουσία των συγκεκριμένων ανδρών δεν μειώνει την αξία και τη αποτελεσματικότητα των υπολοίπων δυνάμεων που έφεραν σε πέρας και αυτήν την αποστολή. Σε κάθε περίπτωση το περιστατικό καταγράφεται από το focustonevro.gr και δημοσιεύεται σήμερα θέλοντας να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία σε ανθρώπους που την αξίζουν. Σε ανθρώπους που δεν περιορίζονται στην στενή έννοια του δημοσίου υπαλλήλου σε σώματα ασφαλείας αλλά που η επαγγελματική τους ταυτότητα είναι η ίδια τους η ζωή.

Σας ευχαριστούμε.

Ζητούμε συγνώμη προκαταβολικά αν υπήρχε και άλλο άτομο που δεν έγινε αντιληπτό. Αν υπάρχει είμαστε πρόθυμοι να επανορθώσουμε.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email