Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Σειρά οχηματαγωγών πλοίων επισκέπτονται το λιμάνι

Σειρά οχηματαγωγών πλοίων ξεκίνησαν να επισκέπτονται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κάτι που θα συνεχισθεί και το επόμενο χρονικό διάστημα μεταφέροντας στρατιωτικό υλικό για τις ανάγκες των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης, εκεί όπου διεξάγονται οι στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα όπως ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση προ ολίγων ημερών ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ «Μετά από τις κινήσεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου με εκφόρτωση και οδική προώθηση για τα United Nations και rotation για τον Ιταλικό Στρατό, ξεκινάμε με  ταυτόχρονες επιχειρήσεις κυκλικής εναλλαγής στρατιωτικού υλικού και μέσων του US Army, με συνδυασμένες μεταφορές πλοίου-τρένου-φορτηγών οχημάτων!».

Έτσι σήμερα πριν από λίγη ώρα κατέπλευσε το θηριώδεςUSNS BRITTIN.

Αλεξανδρούπολη: Σειρά οχηματαγωγών πλοίων επισκέπτονται το λιμάνι

Το πλοίο έχει σημαία Αλάσκας  έχει κατασκευασθεί το 2002 έχει μήκος 290 μέτρα,  πλάτος 33 και βύθισμα 8,80 μέτρα κάτι που το βοηθά να ελλιμενιστεί  στην Αλεξανδρούπολη αφού  το λιμάνι της έχει βάθος 12 μέτρα.

Ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι Τσάρλεστον των ΗΠΑ και μετα από 13 ημέρες πλεύσης  στους ωκεανούς και τα πέλαγα, έφθασε σήμερα στην πρωτεύουσα του Έβρου για να μεταφέρει στρατιωτικό υλικό .

Τις μέρες αυτές υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στην περιοχή , μεγάλος αριθμός φορτηγών είναι παραταγμένα για την μεταφόρτωση του υλικού το οποίο πρόκειται να μεταφερθεί κατά ένα μέρος στη Βουλγαρία και το υπόλοιπο σε άλλες χώρες.

Την ίδια διαδρομή, ακολουθούν αντιστρόφως και τα φορτία που επιστρέφουν από τα πεδία των ασκήσεων.

Να πούμε ότι για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί και το σιδηροδρομικό δίκτυο του νομού.

Αλεξανδρούπολη: Σειρά οχηματαγωγών πλοίων επισκέπτονται το λιμάνι

Εντωμεταξύ την Κυριακή το βράδυ απέπλευσε από την Αλεξανδρούπολη το γιγαντιαίο αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο «Liberty Pride» το οποίο  μετέφερε στρατιωτικά οχήματα και άλλο εξοπλισμό, με προορισμό τις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ που είναι αναπτυγμένες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το αμερικανικό οχηματαγωγό αποτελεί προπομπό αλυσίδας εφοδιοπομπών,  διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει έως και τα τέλη Αυγούστου.

Για τον συντονισμό και την επίβλεψη των διελεύσεων, σε συνεργασία με τις αρχές του λιμανιού και του ελληνικού στρατού, έχουν εγκατασταθεί ήδη στην Αλεξανδρούπολη  200  Αμερικανοί στρατιωτικοί στο “Στρατόπεδο Γιαννούλη” ενώ αναμένονται και άλλοι, όλοι τους  θα παραμείνουν για τους μήνες που θα διαρκέσουν οι επιχειρήσεις  μεταφοράς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη