Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνου πλημμυρών και χιονοπτώσεων

Η ετοιμότητα όλων των  εμπλεκόμενων  φορέων διαπιστώθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δ. Αλεξανδρούπολης για την αντιμετώπιση κινδύνου  πλημμυρών και χιονοπτώσεων –παγετού.

«Είμαστε έτοιμοι   έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι σε ετοιμότητα σε επιφυλακή  ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί και την ευθύνη για να συντονιστούμε από κοινού για οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστεί να γίνει παρέμβαση», σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος κ. Ηλίας Δαστερίδης  τονίζοντας  πως  έχουν επικαιροποιηθεί όλα τα σχέδια του Δήμου  και είναι έτοιμα προς εφαρμογή. «Όπως έγινε  και με την οργανωμένη απομάκρυνση των πυρκαγιών το ίδιο θα ισχύσει και για τις πλημμύρες», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, « στην συνεδρίαση του Συντονιστικού ενημερώθηκαν όλοι οι φορείς για οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται όπως τα αντιδιαβρωτικά έργα τα οποία ξεκίνησαν στους οικισμούς Παλαγία και Άβαντα ,ο καθαρισμός των ρεμάτων που έχουν γίνει  από την Δυτική πλευρά όσο αφορά τα ρέματα των Δικέλλων και της Μάκρης, όπως επίσης και η περιοχή του αεροδρομίου με την απομάκρυνση  φερτών υλικών σε πολλά σημεία τα οποία είχαν συσσωρευτεί από κάποιες βροχοπτώσεις».

«Η έννοια όλων  είναι διάφορα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν λόγω της πυρκαγιάς στον ορεινό όγκο, δηλαδή η μεταφορά κάποιων φερτών υλικών ,ώστε να δημιουργήσουν πρόβλημα σε κάποια φρεάτια και να έχουμε κάποιο πλημμυρικό φαινόμενο», είπε ο κ. Δαστερίδης και κατέληξε πως «ο Δήμος έχει  εστιάσει σε κάποιους συγκεκριμένους οικισμούς όπως του Απαλού και της Χιλής και κάποιων χωριών των οποίων  μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα καθώς ο ορεινός όγκος έχει καεί».

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη