Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Τραϊανούπολη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα της Τραϊανούπολης, εκεί όπου βρίσκονται οι 8 οικισμοί οι οποίοι εκκενώθηκαν προληπτικά το Σάββατο.

Σε ανάρτησή του ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς αναφέρει: “Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής και απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και σύγκληση του Τοπικού Συντονιστικού οργάνου αποφασίστηκε η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών σε 8 οικισμούς. Σύμφωνα με απόφαση του Γ.Γ.Π.Π. ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από το Σάββατο 19/8/23 βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας”

Η φωτιά συνεχίζει να καίει και με τις αναζωπυρώσεις που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες να είναι συνεχείς καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, Οι φλόγες έφτασαν σε οικισμούς καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα.

Ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο OPEN, ανέφερε ότι έχει δοθεί στην κυκλοφορία ένα κομμάτι της Εγνατίας οδού, ωστόσο η κατάσταση με την πυρκαγιά είναι αρκετά δύσκολη καθώς οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

«Δεν είναι μία συνηθισμένη πυρκαγιά. Αυτό το οποίο αντιμετωπίζαμε όλοι οι πυροσβέστες παγκοσμίως είναι ότι τα βράδια συνήθω κοπάζουν τα φαινόμενα, πέφτει ο αέρας και ανεβαίνει η υγρασία. Δεν συνέβη σε αυτή τη φωτιά», είπε ο κ. Αρτοποιός.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη