Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος σκότωσε τη γυναίκα του με 12 μαχαιριές-Είχε συλληφθεί για βία κατά του εγγονού του και αφέθηκε ελεύθερος

Βίαιο παρελθόν φαίνεται ότι είχε ο 81χρονος άνδρας ο οποίος το πρωί της Παρασκευής σκότωσε με 12 μαχαιριές την 73χρονη σύζυγό του στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως έγινε γνωστό, στις 5 Ιουνίου ο 81χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του εγγονού του. Τότε, όμως είχε αφεθεί ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Σύμφωνα με διαρροές της ΕΛΑΣ, το περιστατικό, που είχε σημειωθεί στις 5 Ιουνίου και είχε καταγραφεί στα αρχεία της Αστυνομίας, η σύζυγος και η κόρη του είχαν ζητήσει μέσω του αξιωματικού υπηρεσίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών την ψυχιατρική του εξέταση, πλην όμως ο εισαγγελέας έκρινε ότι την παρούσα στιγμή δεν ήταν σκόπιμη μια τέτοια κίνηση.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στις 17.06.24 προς την εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. 

Μια ημέρα πριν, στις 16.06.24 γύρω στις 5 το απόγευμα, οι αστυνομικές Αρχές δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από τον δράστη, ο οποίος ανέφερε πρόβλημα με τη γυναίκα του και την κόρη του. Στο σπίτι μετέβησαν αστυνομικοί, στους οποίους δράστης και θύμα μετέφεραν ότι σημειώθηκε ένα φραστικό επεισόδιο, καθώς ο 81χρονος δεν είχε λάβει τη φαρμακευτική του αγωγή

Την κατακρεούργησε με 12 μαχαιριές και ήπιε χλωρίνη

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε το πρωί στην Αλεξανδρούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιατροδκαστή ο δράστης σκότωσε τη γυναίκα του χτυπώντας την 12 φορές με μαχαίρι. «Είναι ένα άγριο έγκλημα με μαχαίρι, που είχε στο αριστερό ημιθωράκιο προς αριστερά τραχηλική χώρα 12 τραύματα, 12 μαχαιριές. Εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία.Τεράστια ποσότητα αίματος», είπε στο newsit.gr o ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης.

«Η 73χρονη βρέθηκε στην κουζίνα, πεσμένη κάτω στο πάτωμα μέσα στα αίματα. Το πρωί πιθανόν έγινε η δολοφονία. Ακαριαίος ο θάνατός της με μαχαίρι κουζίνας. Είχε δίπλα ακονιστήρι. Αυτός μάλλον ακόνισε το μαχαίρι και μετά ξεκίνησε αυτό που έκανε» πρόσθεσε.

Αμέσως μετά τη δολοφονία, ο δράστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πίνοντας χλωρίνη.

«Σκότωσα τη γυναίκα μου»

Πρόκειται για ζευγάρι Ελλήνων μεταναστών που είχαν επιστρέψει στη χώρα. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Γείτονας των ηλικιωμένων κάλεσε περίπου στις 09:00 το πρωί τις αστυνομικές Αρχές καθώς θορυβήθηκε από την ένταση που επικρατούσε στο σπίτι του ζευγαριού. Ο γείτονας κάλεσε το 100 και φέρεται να ενημέρωσε πως είδε τον 81χρονο να βγαίνει στο μπαλκόνι, φωνάζοντας «σκότωσα τη γυναίκα μου».

Άμεσα μετέβη περιπολικό στο σημείο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν νεκρή την 73χρονη.

Ο 81χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθώς αφότου ήπιε τη χλωρίνη, έχασε τις αισθήσεις του. Ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος ενώ είναι εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε συχνά καβγάδες.

Το Σάββατο αναμένεται η διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό της 73χρονης.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη