Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: «Στον αέρα» οι πεζοδρομήσεις του ιστορικού κέντρου – Αδράνεια ή αλλαγή πλεύσης;

Κάποιοι στον δήμο Αλεξανδρούπολης φαίνεται πως ξεκίνησαν από τώρα τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η αμέλεια αναφορικά με το κενό που προκύπτει εδώ και 3 μέρες σε σχέση με τις πεζοδρομήσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η τελευταία απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έκανε λόγο για το διάστημα από 1/10 έως 30/11 επικαλούμενη τα περί διάθεσης επιπλέον κοινόχρηστου χώρου λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού.

Μέχρι αυτή την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, παραμένει στον αέρα το θέμα χωρίς να υπάρχει κάποια νέα απόφαση – ενημέρωση για εκ νέου παράταση πεζοδρόμησης των εν λόγω τμημάτων που θα δείτε αναλυτικά στο τέλος του άρθρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τμήμα της Δικαστηρίων, όπου υπήρξε η πεζοδρόμηση, συνεχίζει να ισχύει αυτή σύμφωνα με την σήμανση που υπάρχει. Το ίδιο ισχύει και στον δρόμο της Νικηφόρου Φωκά. Πάραυτα στην Ζαρίφη και την Σωκράτη Οικονόμου εκεί δεν υπάρχει καμία σήμανση και είναι ελεύθερη η διέλευση των οχημάτων. Το ίδιο συμβαίνει και στην Κουντουριώτου.

Τελικά ισχύουν οι πεζοδρομήσεις, όπως αυτές αναφέρονται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής;

Α) Αν ισχύουν, έχει εκδοθεί νέα σχετική απόφαση;

Β) Αν όχι, γιατί παραμένουν οι απαγορευτικές σημάνσεις;

Γ) Ποιος ευθύνεται για το κενό απόφασης – ενημέρωσης;

Αλήθεια, τι θα συνέβαινε στην απευκταία περίπτωση που είχαμε ή έχουμε ένα τροχαίο ατύχημα στην συγκεκριμένη περιοχή ή μια βεβαίωση κλήσης από τη τροχαία σε έναν πολίτη;

Το σίγουρο είναι ότι από πλευράς δήμου Αλεξανδρούπολης τηρείται σιγή ασυρμάτου αναφορικά με την ανανέωση ή μη των παραπάνω έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων έκανε νωρίς την εμφάνιση του στον δήμο Αλεξανδρούπολης και ίσως κάποιοι να ξεχάστηκαν…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη