Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Συγκέντρωση των επαγγελματιών εστίασης στις 11:30 μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου – «Κλείνουμε για να μπορέσουμε να μείνουμε ανοιχτοί»

Κάλεσμα απευθύνει η Ένωση Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου στους επαγγελματίες – μέλη της ώστε σήμερα στις 11:30 να δώσουν το παρών μπροστά από το Επιμελητήριο Έβρου για να διαμαρτυρηθούν για το ομιχλώδες τοπίο που διατηρεί η κυβέρνηση για την επόμενη μέρα του κλάδου. Σήμερα εξάλλου τα καταστήματα εστίασης της Αλεξανδρούπολης θα είναι κλειστά, όπως είχε αποφασιστεί προ ημερών, με τους επαγγελματίες να σημειώνουν πως πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, η οποία αν όμως δεν ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους κυβερνώντες θα υπάρξουν και άλλες και εντονότερες στο άμεσο μέλλον. Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης:

«Σήμερα η Αλεξανδρούπολη κάνει την αρχή στον χορό αντίδρασης του κλάδου. Χωρίς προγραμματισμό χωρίς μέτρα στήριξης για τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στον πιο δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Χωρίς πολλά λόγια αλλά με τις σωστές αποστάσεις και την χρήση μάσκας καλούμε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου στις 11.30 μπροστά στο Εμπορικό Επιμελητήριο σε μία ασφαλή κίνηση διαμαρτυρίας.

Κλείνουμε για να μπορέσουμε να μείνουμε ανοιχτοί…»

Στο πλευρό των επαγγελματιών εστίασης τέθηκε, εντελώς φυσιολογικά, και το Επμελητήριο Έβρου, το οποίο εξέδωσε και εκείνο δελτίο τύπου στήριξης των αιτημάτων του κλάδου. Διαβάστε το περιεχόμενο του παρακάτω:

«Το Επιμελητήριο Έβρου στηρίζει το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει θέσει το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων και τη διαμαρτυρία των επιχειρηματιών και εργαζομένων του κλάδου τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Θεωρούμε ότι η Εστίαση είναι ένας σημαντικός μοχλός ανάπτυξης της τοπικής μας Οικονομίας και καλούμε την Κυβέρνηση να ενισχύσει τον κλάδο που έχει υποστεί –
και συνεχίζει να υφίσταται – σημαντικές συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει και τη χώρα μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να καθίσει σε ένα τραπέζι διαλόγου με τους εκπροσώπους του Κλάδου και να βρεθεί η χρυσή τομή πριν να είναι πολύ αργά.

Ο Έβρος δεν αντέχει άλλα λουκέτα.

Κάθε κρίκος της επαγγελματικής – οικονομικής αλυσίδας της περιοχής είναι σημαντικός και πρέπει να μείνει στη θέση του».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email