Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Τη Δευτέρα η δίκη των γονέων και των νηπιαγωγών για τον βιασμό 5χρονου από συμμαθητές του

Ενώπιον του Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκαν το πρωί του Σαββάτου οι έξι συλληφθέντες για την καταγγελία βιασμού ενός 5χρονου αγοριού από συνομήλικούς του σε Νηπιαγωγείο της πόλης.

Πρόκειται για δύο νηπιαγωγούς και τέσσερις γονείς, οι οποίοι κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου οι πρώτοι και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου οι δεύτεροι .

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί τη Δευτέρα στις 11 το πρωί, ενώ το Σάββατο το πρωί ο Εισαγγελέας προχώρησε σε άρση της κράτησή τους. 

Οι δικηγόροι υπεράσπισης των δύο εκπαιδευτικών σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι θα μελετήσουν την υπόθεση μόλις πάρουν την δικογραφία οπότε θα αποκτήσουν μια πολύ πιο ξεκάθαρη εκτίμηση και εικόνα για το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 5χρονου αγοριού είχε καταγγείλει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης ότι το παιδί του υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από συνομήλικα παιδιά στο νηπιαγωγείο του, κατά τη διάρκεια διαλείμματος. 

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για το περιστατικό από γιατρούς του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Από την έρευνα προέκυψε πως ο 5χρονος κατά τη διάρκεια σχολικού διαλείμματος κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τους συμμαθητές του. Το απόγευμα και ενώ είχε επιστρέψει στο σπίτι του ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο.

Από την εξέταση των εφημερευόντων ιατρών και εν συνεχεία του Ιατροδικαστή, διαπιστώθηκαν ίχνη που συνάδουν με κακοποίηση. Αμέσως οι γιατροί ενημέρωσαν τους αστυνομικούς και παιδοψυχολόγο.

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη

Ο πατέρας του 5χρονου περιέγραψε πώς αποκάλυψε το παιδί τον εφιάλτη που βίωσε. Όπως είπε το πρωί της Παρασκευής το παιδί πήγε κανονικά στο σχολείο και το μεσημέρι με άλλη διάθεση.

«Είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ και το παιδί είναι σαν άρρωστο, έχει φοβηθεί πολύ. Το παιδί κοιμήθηκε και ξύπνησε το απόγευμα. Μου είπε ότι θέλει να πάει τουαλέτα και αμέσως μετά έτρεξε μέσα πάλι. Δε καθόταν, ήταν όρθιος. Τον ρώτησα τι έγινε και δε μου απαντούσε αρχικά. Είχε φοβηθεί πάρα πολύ, ενώ είναι πολύ ζωηρό παιδί, δε μιλούσε και δεν είχε διάθεση ούτε να φάει. Μου είπε “μπαμπά τσούζει” πίσω μου. Δε μου έλεγε το γιατί. Μετά από παρεκκλίσεις μου μου αποκάλυψε τι συνέβη.

Μου είπε μπαμπά σήμερα στο σχολείο βγήκαμε για διάλειμμα και δύο παιδιά με πήρανε μέσα στην τάξη. Με χτύπησαν, με έσπρωξαν και έπεσα. Τότε ο ένας ανέβηκε επάνω μου και κράτησε τα χέρια μου πίσω και άλλο παιδί κατέβασε το παντελόνι μου. Ο γιος μου μου είπε ότι φοβήθηκε πάρα πολύ και δε μπορούσε ούτε να μιλήσει. Τον κρατούσαν εναλλάξ όσο τον κακοποιούσαν σεξουαλικά», σημειώνει.

Το σοκ του πατέρα έγινε ακόμα πιο μεγάλο όταν πήγαν με τη γυναίκα του στους γονείς των παιδιών που τον είχαν κακοποιήσει και μίλησε με τα παιδιά. «Η γυναίκα μου ρώτησε το ένα παιδί, τι έκαναν στο παιδί μας σήμερα στο σχολείο. Εκείνος γέλασε και απάντησε “τον γα…με δύο άτομα” ενώ η μητέρα του τον σταμάτησε και του είπε “εμείς θα λέμε ότι δε κάναμε τίποτα”. Μετά πιάσαμε τους άλλους γονείς. Τους ρωτήσαμε και το παιδί τους γελούσε και το αρνήθηκε».

Στην ιατρική εξέταση που ακολούθησε «ο γιατρός είδε σημάδια στην επίμαχη περιοχή και ότι το παιδί ζορίστηκε και κάλεσαν την αστυνομία. Ήρθε ψυχολόγος και εξέτασαν το παιδί, έχουμε δώσει καταθέσεις και κάνουμε ότι μας λένε».

«Πρώτη φορά είδα έτσι το παιδί μου, κατάλαβα αμέσως ότι κάτι έχει. Το πρωί της Παρασκευής, μόλις βγήκαμε από το νοσοκομείο πήγαμε στο νηπιαγωγείο και η διευθύντρια μας είπε να μη μιλήσουμε σε κάμερες και δημοσιογράφους. Πραγματικά αδιανόητο, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», κατέληξε ο πατέρας, μιλώντας στο protothema.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη