Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Τι λέει ο αντιδήμαρχος Η. Δαστερίδης για τον τραγικό θάνατο άνδρα στον ρομποτικό κάδο

Σοκαρισμένος είναι ο δήμος της Αλεξανδρούπολης από τον φρικτό θάνατο ενός 35χρονου άνδρα.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας της Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης μιλώντας στο MEGA, εξήγησε πως ο εν λόγω άντρας πέταξε κατά λάθος στον ρομποτικό κάδο απορριμμάτων, μαζί με την σακούλα σκουπιδιών, και μία σακούλα με φάρμακα, την οποία προσπάθησε αργότερα να βρει, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στον κάδο. Πράγμα που επιβεβαιώνει απόλυτα τις πληροφορίες του focustonevro.gr και παράλληλα διαψεύδει τις πληροφορίες ότι ήταν άστεγος που έψαχνε στα σκουπίδια, που κάποια τοπικά ΜΜΕ και πολλά πανελλαδικά αρχικά διακίνησαν.

Ωστόσο, η πόρτα του ρομποτικού κάδου έκλεισε αυτόματα με αποτέλεσμα, καθώς ο αισθητήρας του κάδου τον «διάβασε» ως απόρριμμα, ενεργοποιήθηκε η πρέσα και τον έκοψε στα δύο. Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του εγκλωβίστηκε μέσα στον πολτοποιητή.

Ο κόσμος που είδε το περιστατικό έσπευσε να βοηθήσει, ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά.

Μιλώντας και στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ο κ. Δαστερίδης δήλωσε τα εξής:

«Μπήκε σχεδόν ολόκληρος μέσα στον κάδο και το μηχάνημα τον αναγνώρισε ως όγκο απορριμμάτων. Ο ρομποτικός κάδος δίνει ηχητικές οδηγίες απομάκρυνσης πριν κλείσει η πόρτα του. Εάν είχε ειδοποιήσει τον δήμο ότι έχασε κάτι μέσα στον κάδο, θα είχαμε πάει για να το βγάλουμε, αφού προηγουμένως θα είχαμε απενεργοποιήσει τη λειτουργία του».

Ο ρομποτικός κάδος λειτουργεί στο κέντρο της πόλης από το 2009 και όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, είναι κατασκευασμένος με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων. Ο 35χρονος ήταν κάτοικος Αλεξανδρούπολης, με καταγωγή από την περιοχή της Ορεστιάδας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email