Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Το νεοσύστατο Πειραματικό Γυμνάσιο αλλάζει θέση – Νέα δεδομένα στις σχολικές μονάδες του ΚΕΓΕ

Τα νέα δεδομένα με την πρόσφατη απόφαση για την δημιουργία Πειραματικού Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη δρομολόγησαν εξελίξεις στις οριστικές αποφάσεις αναφορικά με την αξιοποίηση των νέων σχολικών μονάδων που ετοιμάζονται να παραδοθούν και να λειτουργήσουν για την επόμενη σχολική περίοδο στην περιοχή του ΚΕΓΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται την Πέμπτη να ανακοινωθεί και επίσημα η εγκατάσταση του Πειραματικού 6ου Γυμνασίου στο χώρο που στεγάζεται σήμερα το 4ο γυμνάσιο. Με τη σειρά του, το 4ο γυμνάσιο θα μεταστεγαστεί στο κτήριο του νέου γυμνασίου στο ΚΕΓΕ.
Η αλλαγή αυτή κρίνεται απαραίτητη διότι το Πειραματικό Γυμνάσιο που φιλοξενεί μαθητές  από όλες τις περιοχές της Αλεξανδρούπολης πρέπει να βρίσκεται στον κεντρικό ιστό της πόλης ώστε να έχουν το ίδιο εύκολη πρόσβαση όλοι οι μαθητές.

Από την άλλη με τον τρόπο αυτόν καλύπτεται η ανάγκη-προϋπόθεση του ελάχιστου αριθμό παιδιών (350) που απαιτείται για την λειτουργία των νέων σχολικών μονάδων (κάτι που δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί από το νεοσύστατο 6ο γυμνάσιο ακόμη και με την προσθήκη της Β’ Γυμνασίου) σύμφωνα με τους όρους  χρηματοδότησης από την Διαχειριστική Αρχή.

Μόνη εκκρεμότητα μένει η ανακατανομή των μαθητών και η μετεγγραφή τους, όπου χρειάζεται ώστε να μην χάσουν – ειδικά οι μαθητές της ανατολικής πλευράς της πόλης – το γεωγραφικό πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης στο νέο κτίριο του 4ου Γυμνασίου. Για το θέμα αυτό έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις με τον Σύλλογο Γονέων του νεοσύστατου Γυμνασίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πρωί της Πέμπτης αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Έβρου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email