Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Τραγική κατάληξη για έναν εκ των δύο αδερφών που πήγαν να πολεμήσουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Με ανάρτηση σε λογαριασμό που διατηρεί σε δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός δημοσιογράφος αρμένικης καταγωγής Κρικόρ Τσακιτζιάν γνωστοποίησε πως ένας κάτοικος της Αλεξανδρούπολης έχασε την ζωή του πολεμώντας στο μέτωπο του Ναγκόρνο Καραμπάχ στο πλευρό των Αρμενίων. Διαβάστε το περιεχόμενο της ανάρτησης:

Στον πόλεμο του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), στο πλευρό των Αρμενίων, πολέμησαν ακόμα δυο αδέλφια Ελληνόπουλα από την Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για δυο αδέλφια Ποντιακής καταγωγής, τα οποία υπηρέτησαν στον Ελληνικό στρατό και μάλιστα στις ειδικές δυνάμεις.

Ο ένας από τους δυο έχασε τη ζωή του στο μέτωπο. Ο δεύτερος αναμένεται να γυρίσει τις επόμενες μέρες, μαζί με τη σωρό του αδελφού του, για να τον κηδέψει στην Αλεξανδρούπολη που έμεναν με την οικογένειά τους.

Και οι δύο είχαν πάρει τη Ρωσική υπηκοότητα τα τελευταία χρόνια, γιατί ήταν αθλητές της άρσης βαρών, στην εθνική ομάδα της Ρωσίας.

Δεν δημοσιεύω τα ονόματά τους, μετά από παράκληση συγγενικών τους προσώπων. Όπως μας είπαν, δεν είναι κάτι που το έκαναν για να αποκομίσουν δάφνες και οφέλη. Το έκαναν γιατί τους το επέβαλε η συνείδησή τους και η αγάπη τους για τη φίλη και σύμμαχο Αρμενία.

Αυτό λέγεται αλτρουισμός, για όσους έχουν ξεχάσει ότι υπάρχει κι αυτή η έννοια.

Δεν γίνονται όλα στη ζωή για χρήματα, δόξα και σκοπιμότητες.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη