Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αλλάζει η ΕΒΕ στις στρατιωτικές σχολές. Μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων οι προσλήψεις ΕΠΟΠ, Συνοριοφυλάκων, Ειδικών Φρουρών

Η είδηση έχει γίνει από προχθές γνωστή και συγκεκριμένα μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με πολλές από αυτές να μην έχουν κανένα υποψήφιο, ενώ στις στρατιωτικές σχολές η ΣΣΕ, έμεινε με 103 λιγότερους μαθητές/τριες στα όπλα, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Η κυβέρνηση έλαβε τα μηνύματα και άμεσα προχωρά στον επανασχεδιασμό του ακαδημαϊκού χάρτη, με αλλαγές στο μηχανογραφικό των υποψηφίων και στους συντελεστές βαρύτητας, καθώς και με πολλές καταργήσεις τμημάτων. Οι Πανελλαδικές του 2022 θα έχουν νέους συντελεστές βαρύτητας, με το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα να ορίζει τον συντελεστή που επιθυμεί ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα.

Όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστοχία με την ελάχιστης βάση εισαγωγής, στις σχολές των ΕΔ θα αλλάξει, ενώ ακούγεται έντονα πως εάν όχι το 2022, την επόμενη χρονιά, η κυβέρνηση επιθυμεί να ενταχθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, οι προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών, Συνοριοφυλάκων, Ειδικών Φρουρών, αφού κάθε χρόνο θα προσλαμβάνεται ένα συγκεκριμένος αριθμός στελεχών, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες.

Το σίγουρο πάντως είναι σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ της Κυριακής, ότι από τη νέα χρονιά, οι υποψήφιοι θα συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους τον Ιούλιο με περιορισμένες επιλογές και όχι όπως ίσχυε μέχρι φέτος όπου είχαν τη δυνατότητα να επιλέγουν το σύνολο των σχολών. Στη συνέχεια, αφού βγουν τα αποτελέσματα, όσοι δεν πέρασαν στη σχολή των πρώτων επιλογών τους θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν εκ νέου μηχανογραφικό δελτίο διεκδικώντας τις εναπομείνασες θέσεις, που δεν καλύφθηκαν από την πρώτη φάση, εφόσον βέβαια βρίσκονται πάνω από το όριο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Πηγή: kranosgr.com

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email