Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αλλάζουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων – Δείτε τις καινούργιες

Σε έναν ψηφιακό κόσμο, μεταλλικές ταμπέλες δεν ταιριάζουν στα νέα δεδομένα. Έρχεται λοιπόν οι αντικατάσταση εκατομμυρίων πινακίδων κυκλοφορίας…

Από την Καλιφόρνια ξεκινάει λοιπόν η -προς ώρας- προαιρετική η αντικατάσταση των παραδοσιακών πινακίδων κυκλοφορίας με ψηφιακές, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη επέκτασή τους σε όλο τον κόσμο.

Με τις συγκεκριμένες πινακίδες θα σταματήσει η αλόγιστη χρήση ψευδάργυρουενώ ψηφιοποιείται όλη η χρήση του αυτοκινήτου απέναντι στα κράτη όλου του κόσμου. Στην Καλιφόρνια μάλιστα πέρασε ανάλογο νομοσχέδιο που επιτρέπει τη χρήση ψηφιακών πινακίδων σε όλα τα οχήματα που είναι περίπου στα 40 εκατομμύρια. Η συγκεκριμένη πολιτεία είχε κάνει το πρώτο βήμα το 2018, σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων.

Η χρήση ψηφιακών πινακίδων μπορεί να προσφέρει διάφορα πλεονεκτήματα, όπως αυξημένη ασφάλεια, ευελιξία στην αλλαγή στοιχείων του οχήματος και ταχύτερη ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας.

Οι ψηφιακές πινακίδες κυκλοφορίας προσφέρουν μια σειρά από πρόσθετες δυνατότητες στους ιδιοκτήτες οχημάτων: Μέσω ειδικής εφαρμογής (app) στο smartphone, οι ιδιοκτήτες έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες, όπως την τοποθεσία του οχήματος, τον αριθμό πλαισίου (VIN), καθώς και σε υπηρεσίες προστασίας του οχήματος, όπως η δυνατότητα αναφοράς κλοπής.

Δύο εκδόσεις ψηφιακών πινακίδων προσφέρονται. Για τους ιδιώτες και για τα οχήματα τα επαγγελματικά. Η πρώτη έκδοση λειτουργεί με μπαταρία που αντικαθίσταται κάθε 5 χρόνια και η μηνιαία συνδρομή κοστίζει 19,95 δολάρια. Το δεύτερο πρόγραμμα, με κόστος 24,95 ευρώ, προσφέρει μια ενσύρματη πινακίδα που είναι αποκλειστικά διαθέσιμη για εμπορικές επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ: newsauto.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη