Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αλλαγές στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Αλεξανδρούπολης ελέω κορωνοϊού

Με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, τέθηκε το πλαίσιο και οι κανόνες λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών στον δήμο Αλεξανδρούπολης για όλο τον Αύγουστο βάσει των συνθηκών που επιβάλλει η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και φυσικά ο περιορισμός διάδοσης του νέου ιού. Διαβάστε παρακάτω την απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης:

Αποφασίζουμε την λειτουργία των λαϊκών αγορών στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξανδρούπολης και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν μέτρα περιορισμού για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο λόγω αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 ως εξής:
1) Κάθε Δευτέρα θα λειτουργεί λαϊκή αγορά στην Δ.Ε. Φερών, νότια του σχολικού συγκροτήματος του λυκείου Φερών, με την συμμετοχή όσων φέρουν νόμιμη άδεια, τηρουμένων των μέτρων ελεύθερου χώρου μεταξύ των πάγκων.

2) Κάθε Πέμπτη θα λειτουργεί λαϊκή επί της οδού Παπαναστασίου. Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 9 μέτρων πλέον θα συμμετέχουν με πάγκους 6 μέτρων. Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 6 μέτρων πλέον θα συμμετέχουν με πάγκους 4,5 μέτρων. Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 3 μέτρων παραμένουν ως έχουν.

Η Δημοτική Αστυνομία, θα πραγματοποιεί συνεχείς και τακτικούς ελέγχους και θα επιβάλλει πρόστιμα στους παραβάτες. Η Διεύθυνση Καθαριότητας θα φροντίσει για την απολύμανση των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των λαϊκών αγορών για την αντιμετώπιση διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 τόσο οι παραγωγοί όσο και οι επαγγελματίες υποχρεούνται να τηρούν απαρέγκλιτα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας και αποφυγής συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους υπάρχει ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας από όλους. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πολιτών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη