Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Αλλαγή σκυτάλης στην Περιφέρεια ΑΜΘ – Ο Μέτιος παρέδωσε και ο Τοψίδης παρέλαβε…

Τα χέρια δόθηκαν, οι σχετικές χειραψίες έγιναν, οι απαραίτητες φωτογραφίες βγήκαν και στο γραφείου του περιφερειάρχη ΑΜΘ έγινε η αλλαγή σκυτάλης. Ο Χρήστος Μέτιος παρέδωσε και ο Χριστόδουλος Τοψίδης παρέλαβε την διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ. Μέσα σε κλίμα συναίνεσης και καλής διάθεσης πραγματοποιήθηκε, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής με τους δύο άντρες να ανταλλάσουν ευχές λόγω των ημερών αλλά και ευχές για μια παραγωγική και εποικοδομητική 5ετή θητεία τόσο για την συμπολίτευση, όσο και για την αντιπολίτευση.

Ρόλοι σημαντικοί, που αν τους “εκτελέσουν” σωστά και οι δύο πλευρές, βάζοντας πάνω απ’όλα το κοινό καλό και όχι το προσωπικό όφελος, τότε σε αυτήν την αυτοδιοικητική πορεία, η περιφέρεια και οι πολίτες θα βγουν κερδισμένοι.

Αξίζει να τονιστεί, πως στιγμές αμηχανίες δεν υπήρξαν ανάμεσα τους κατά την διαδικασία, άλλωστε αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτωβρίου, η συνεργασία και η επικοινωνία που ανέπτυξαν Μέτιος και Τοψίδης, ήταν τέτοια που βοήθησε στην καλύτερη ενημέρωση για την ομαλή μετάβαση της νέας περιφερειακής αρχής στην διοίκηση, ώστε το καινούργιο σχήμα να γνωρίζει τι παραλαμβάνει και τι πρέπει να κάνει, ειδικά το πρώτο κρίσιμο χρονικό διάστημα, για να μην χαθούν χρόνος και ευκαιρίες.

Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που ο απερχόμενος περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος προχώρησε στον απολογισμό για την περίοδο 2014-2020 του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ της περιφέρειας ΑΜΘ επισημαίνοντας, πως από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετώπισε η απερχόμενη διοίκηση, ήταν η πλήρης αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 και η έγκριση και ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027, λέγοντας, πως πρόκειται για έργα που είτε εκτελούνται αυτή τη στιγμή, είτε βρίσκονται σε διαδικασία διαγωνισμού για επιλογή αναδόχου, είτε έχουν δεσμευμένους πόρους για την υλοποίηση τους, είτε έχει προχωρήσει η ωρίμανση τους και η προετοιμασία του φακέλου τους, προς ένταξη. Τα έργα αυτά, εκτελούνται από τις τεχνικές υπηρεσίες σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και αφορούν: οδικά έργα, αντιπλημμυρικά έργα, έργα πρωτογενούς τομέα και κτιριακά έργα, περιλαμβάνοντας συνολικά περισσότερα από 400 έργα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email