Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Αμηχανία και προβληματισμό από τις προτροπές του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου…!!!

Την ίδια ώρα που θα έπρεπε να απαιτηθεί η μόνιμη παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στους συνοριακούς μας σταθμούς και να εξεταστεί ίσως το ακραίο μέτρο του κλεισίματος των συνόρων, ακόμη και αυτό της ολιγοήμερης καραντίνας για όσους επιστρέφουν από την γείτονα χώρα, αμηχανία και προβληματισμό προκαλούν οι συστάσεις – προτροπές του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς.

Συγκεκριμένα, μέσω λογαριασμού του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης καλεί αυτούς που εξέρχονται και εισέρχονται στην χώρα μας να τηρούν ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα!

Όσο καλοπροαίρετη και αν είναι η προτροπή του Αντιπεριφερειάρχη (και πιστεύουμε ότι είναι) παραμένει το ερώτημα αν αρκεί για να αποτραπούν τα χειρότερα για την περιοχή μας. Άλλωστε είναι γνωστό λίγο-πολύ από ποιες περιοχές της Θράκης προέρχονται οι επισκέπτες που σπεύδουν στην Τουρκία.

Εντύπωση επίσης προκαλεί η αυστηρότητα των μέτρων στο τελωνείο του Προμαχώνα και στον αντίποδα η χαλαρότητα που υπάρχει στο τελωνείο των Κήπων. Εκτός και αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι όσοι εξ ημών επισκέπτονται την Τουρκία έχουν ανοσία και δεν χρειάζεται να ελεγχθούν στην επιστροφή.

Παραθέτει μάλιστα και τα νούμερα αυτών που εξήλθαν από το τελωνείο των Κήπων, από τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία τους, σύμφωνα με πληροφορίες του focustonevro.gr δεν είναι κάτοικοι του νομού Έβρου.

Κατά την άποψη μας, θα έπρεπε αντί να αναλωνόμαστε σε παρακλήσεις και προτροπές, οι οποίες έχουν χιλιοειπωθεί και σε μεγάλο βαθμό εμπεδωθεί, να δοθεί βάρος στην θωράκιση της περιοχής μας μέσω της διενέργειας ελέγχων στους συνοριακούς σταθμούς και ιδίως τώρα να εξεταστεί σοβαρά το κλείσιμο των συνόρων ή επιβολή καραντίνας για όσους επιστρέφουν προτού η κατάσταση χαρακτηριστεί ανεξέλεγκτη από τον αριθμό κρουσμάτων. Το να στηρίζεσαι μόνο στην ατομική ευθύνη και υπευθυνότητα όπως φαίνεται δεν αποτελεί επαρκές μέτρο προστασίας… !

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email