Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου προϋπολογισμού 700 εκ. ευρώ

Η ΕΡΓΟΣΕ δρομολογεί τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη Βόρεια Ελλάδα, φιλοδοξώντας να καταστήσει τη χώρα μας κόμβο στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό υπογράμμισε, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Παληός, στο 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το ένα από τα τρία έργα, αφορά και στον Έβρο, το οποίο είναι η αναβάθμιση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης – Ορμένιου, μήκους 176 χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό 700 εκ. ευρώ. Όπως είπε ο κ. Παληός, τον Ιανουάριο ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση, τον Οκτώβριο αναμένονται αποφάσεις για τις απαλλοτριώσεις, ενώ η χώρα θα υποβάλλει νέο φάκελο για τη χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα Connecting Europe Facility 2021-2027.

«Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών και η ανάδειξη αναδόχου αναμένεται εντός του 2025», σημείωσε είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, προσθέτοντας ότι η γραμμή θα βελτιώσει σημαντικά τις διασυνοριακές συνδέσεις με τη Βουλγαρία στο Ορμένιο και με την Τουρκία στο Πύθιο, ενώ θα μπορεί να λειτουργεί και για προαστιακή εξυπηρέτηση των περιοχών κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη