Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του εν μέσω πανδημίας το Κέντρο Υγείας της Ορεστιάδας

Με 400 φιαλίδια δειγμάτων για Covid-19 εφοδιάστηκε, σε πρώτη φάση, το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, το οποίο συγκαταλέγεται στις Μονάδες Υγείας που στο εξής θα έχουν τη δυνατότητα λήψης ρινοφαρυγγικού δείγματος σε ύποπτα για κορωνοϊό περιστατικά. Τα δείγματα θα αποστέλλονται για έλεγχο στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, με τη δωρεά 50 rapid-tests, που παρέδωσε πριν από λίγες ημέρες στο Κέντρο Υγείας ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπάνιων Παθήσεων νομού Έβρου «Μαζί για Ζωή», υπάρχει πλέον και η δυνατότητα άμεσου ελέγχου και αποτελέσματος, για τις εξαιρετικές περιπτώσεις που η εικόνα ενός ύποπτου περιστατικού θα απαιτεί άμεση επιβεβαίωση. «Η χρήση των γρήγορων tests θα είναι πολύ στοχευμένη», εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της πόλης, Χρήστος Παπαθανάκης.

Ο ίδιος εκτίμησε πως σε σχέση με τον κορωνοϊό, «στην παρούσα φάση η περιοχή του βορείου Έβρου είναι σε πολύ καλή κατάσταση». Τόνισε ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή» και επανέλαβε την ανάγκη να παραμείνει ο πληθυσμός προσεκτικός και να τηρεί τα μέτρα προστασίας.

O κ. Παπαθανάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανάληψη καθηκόντων από την παιδίατρο που ξεκίνησε να παρέχει υπηρεσίες στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, μετά από δύο χρόνια που η θέση παρέμενε κενή, αφού η προηγούμενη παιδίατρος είχε συνταξιοδοτηθεί το 2018. «Με την κάλυψη της θέσης θα εξυπηρετηθούν πολλές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς», σχολίασε συγκεκριμένα.

Πρόσθεσε επίσης πως σύντομα θα στελεχωθεί και η θέση μικροβιολόγου, αρχικά με τον θεσμό του «επικουρικού» για διάστημα 1,5 έτους, αφού έχει εγκριθεί από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και βρίσκεται προς επικύρωση στο υπουργείο Υγείας. Σημειώνεται ότι με τον ίδιο θεσμό (του επικουρικού γιατρού) έγινε για 18 μήνες και η πρόσληψη της παιδιάτρου, ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Παπαθανάκης, δεδομένου ότι επίκειται προκήρυξη των θέσεων αυτών, «ανοίγει ο δρόμος της μονιμοποίησής τους».

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη