Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Ανακοίνωση κατά του Μηταράκη εξέδωσε η ΕΑΚΥΤ:«Βρισκόμαστε σε επιφυλακή για να ανατρέψουμε δυναμικά το καινούριο σχεδιασμό τους»

Με τις εξελίξεις για το μείζων ζήτημα της δημιουργίας του ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου να τρέχουν συνεχώς, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τάσσεται κατά του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η ΕΑΚΥΤ υποστηρίζει ότι σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες τους ο κ.Μηταράκης ετοιμάζει δύο σενάρια όσον αφορά τη δημιουργία του ΚΥΤ:
α) Να μεταφέρει το ΠΡΟΚΕΚΑ στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο έτοιμων ενδυμάτων της Πλάτης. Εκεί θα διαμένουν οι λαθρομετανάστες που θα τους δίνει χαρτιά για νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα και θα φαίνεται ότι αποτελεί μια πτέρυγα του ΚΥΤ Φυλακίου σε κάποιον άλλο χώρο. Θα δημιουργηθεί, δηλαδή, ένα νέο στρατόπεδο του ελληνικού
στρατού.
Στο ΚΥΤ Φυλακίου ο χώρος που θα απελευθερωθεί θα είναι για υποδοχή και ταυτοποίηση και θα μπορεί να φιλοξενεί γύρω στα 1.500 άτομα. Αν προσθέσουμε μαζί τα δύο στρατόπεδα των λαθρομεταναστών, ο αριθμός τους θα ξεπερνά τις 2.500. Δύο στρατόπεδα μόνο ανδρών λαθρομεταναστών που τους στέλνει η Τουρκία ακριβώς δίπλα στα σύνορα και δίπλα στο ελληνικό στρατόπεδο.
β) Να κάνει αύξηση στον αριθμό φιλοξενούμενων του υπάρχοντος ΠΡΟΚΕΚΑ.
Τέλος, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Αγώνα κλείνει με ένα μήνυμα ζητώντας απ΄τους πολίτες του Έβρου να είναι σε επιφυλακή λόγω των εξελίξεων που αναμένονται.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email