Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ανακοινώθηκαν οι νέες ειδικότητες για το ΙΕΚ Τουρισμού της Αλεξανδρούπολης

Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του Υπουργείου Τουρισμού παρέχουν αρχική επαγγελματική κατάρτιση σε απόφοιτους της τυπικής μη υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., καθώς και των ΕΠΑ.Σ., Σ.Ε.Κ., ή ανώτατης εκπαίδευσης, σε ειδικότητες της «Ομάδας Προσανατολισμού Επαγγελμάτων Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας».

Ειδικότητες που διδάσκονται στο ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης:

  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Τα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού παρέχουν δωρεάν φοίτηση και αμειβόμενη πρακτική άσκηση.

Διάρκεια σπουδών: 4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Δεκτοί γίνονται απόφοιτοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή άλλου ισότιμου Σχολείου, κατόπιν διαδικασίας επιλογής, με μέριμνα του Υπουργείου Τουρισμού.

Το πρόγραμμα σπουδών οδηγεί σε απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Οι απόφοιτοι δύνανται να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης, οι οποίες διεξάγονται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και οδηγούν στην απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5.


Προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι, πρέπει να υποβάλλουν από 31 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου 2020, στον ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr αίτηση συμμετοχής, στην οποία αναγράφονται τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, Α.Δ.Τ., Α.Μ.Κ.Α.), η διεύθυνση κατοικίας, τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς και η σειρά προτίμησής τους ανά ειδικότητα και ΙΕΚ. Στο ίδιο πληροφοριακό σύστημα, οι υποψήφιοι συμπληρώνουν τα κριτήρια από την μοριοδότηση των οποίων θα προκύψει ο τελικός αριθμός μορίων τους.

Μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων οι υποψήφιοι λαμβάνουν στο e-mail, το οποίο έχουν δηλώσει στην υποβολή της αίτησης, ενημέρωση σχετικά με την έκδοση των αποτελεσμάτων και μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμα της αίτησής τους. Οι υποψήφιοι που είναι επιτυχόντες και αποκτούν δικαίωμα εγγραφής, υποβάλλουν στο ΙΕΚ εισαγωγής, εντός προθεσμίας 7 εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τα δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει ότι πληρούνται τα κριτήρια που δήλωσαν στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα.

Διαβάστε την Προκήρυξη Εισαγωγής Καταρτιζομένων εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.mintour.edu.gr

ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης
Διεύθυνση: Ξενοδοχείο «ΘΑΛΑΣΣΑ»
2ο χιλ. Αλεξανδρούπολης – Ν. Χηλής
Τηλ.: 25510-25288
E-mail: [email protected]

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη