Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ανασχηματισμός προ των πυλών – Ίσως και σήμερα η ανακοίνωση των νέων ονομάτων

Ο πρώτος ευρύς ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη βρίσκεται προ των πυλών! Διότι καλός ο συμβουλευτικός ρόλος των επιστημόνων σε αυτή τη δύσκολη και σπάνια συγκυρία της πανδημίας, καλές και οι εισηγήσεις των τεχνοκρατών για κάθε σοβαρό ζήτημα που προκύπτει, η χώρα ωστόσο χρειάζεται τις πολιτικές αποφάσεις από την ηγεσία της.

Η πρώτη πολιτική απόφαση του Πρωθυπουργού για το 2021 ήταν η επιστροφή σε πιο αυστηρό lockdown, με σκοπό να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου. Το ερώτημα ωστόσο που πλανάται στα υπουργικά γραφεία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ήταν εάν θα υπάρξει και δεύτερη κίνηση.

Η απάντηση λοιπόν είναι καταφατική και αυτή η κίνηση θα είναι ο ανασχηματισμός! Συζητήθηκε πολύ καιρό και καθώς στο Πρωθυπουργικό γραφείο είναι ξεκάθαρη η εικόνα των προβλημάτων και των ελλείψεων, ήρθε η ώρα των αλλαγών.

Ο ανασχηματισμός αναμένεται πλέον να ανακοινωθεί από 24ωρο σε 24ωρο, καθώς αυτή είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή.

Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός δεν χρειαζόταν τόσο μεγάλο διάστημα, προκειμένου να αποτυπώσει το έργο κάθε Υπουργού, όμως οι εξελίξεις που έφερε η πανδημία δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουν αυτές τις αλλαγές.

Αυτή την ώρα, όπου τα πράγματα μπαίνουν σ ένα δρόμο, με την εκκίνηση του εμβολιασμού και τις πιο ήπιες εκφάνσεις της επικαιρότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σε κινήσεις πρώτης γραμμής, οι οποίες θα αποφέρουν τον αποκαλούμενο δομικό ανασχηματισμό.

Δεν θα έχουν δηλαδή διορθωτικό χαρακτήρα, για στελέχη της δεύτερης γραμμής, αλλά θα διαμορφώσουν νέα εικόνα για τα μεγάλα χαρτοφυλάκια.

Ακούγεται έντονα ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θέτει σοβαρή υποψηφιότητα, με το Υπουργείο Άμυνας να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για εκείνον.

Εκείνο ωστόσο που κυκλοφορεί επίσης με μεγάλη ένταση και εφόσον προχωρήσει θα είναι μεγάλη έκπληξη έχει να κάνει με πρόσωπο μεγάλης εμπειρίας, το οποίο έως τώρα δεν είχε συμμετοχή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη! Οι πληροφορίες μιλούν, εφόσον τελικά επιλεγεί, για το Υπουργείο των Εξωτερικών…

Για το Παιδείας και όσα ακούγονται πολύ δύσκολα θα προκύψει αλλαγή, αντίθετα δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί με το χαρτοφυλάκιο του Υγείας!

Φουντώνουν επίσης τα σενάρια αντικατάστασης του Γιάννη Βρούτση στο Εργασίας, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν τον στήριξε δημόσια για το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων και για το θέμα με τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων. Εκτός “συζήτησης” δεν είναι ούτε το Υπουργείο Τουρισμού.

Πηγή: vradini.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email