Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ανατροπή: Η απόφαση για τα rapid test στις εκκλησίες ήταν αποκλειστικά της Ιεράς Συνόδου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Τιμόθεος, αποκάλυψε ότι η απόφαση για την προτροπή εισόδου των πιστών στους ναούς με την επίδειξη αποτελέσματος διαγνωστικού ελέγχου ήταν αποκλειστικά της Ιεράς Συνόδου και δεν ήταν προϊόν συνεννόησης με το Μαξίμου. «Προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε στους χώρους λατρείας», πρόσθεσε.

Μπορεί συνεργάτες του Αρχιεπίσκοπου και το Μέγαρο Μαξίμου να υποστήριξαν σήμερα ότι υπήρξε ανάμεσά τους συνεννόηση για την απόφαση να εισέρχονται οι πιστοί είτε εμβολιασμένοι, είτε με την επίδειξη rapid test στις εκκλησίες, όμως ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, τους διαψεύδει. Η απόφαση ήταν αποκλειστικά της Ιεράς Συνόδου και πάρθηκε μία μέρα πριν, την Τετάρτη, όπως άλλωστε αναφέρεται και στη σχετική εγκύκλιο. Η μόνο επικοινωνία ανάμεσα στην Ιεραρχία και το Μέγαρο Μαξίμου αφορούσε στην έγγραφη αποτύπωση της απόφασης, η οποία όμως έτσι κι αλλιώς θα γινόταν όπως συμβαίνει και μετά από κάθε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο υπήρξε συνεννόηση με την κυβέρνηση για την επίμαχη απόφαση, ο κ. Τιμόθεος σημείωσε εμφατικά πως η Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε «προχθές 3 Νοεμβρίου, όχι χθες, προχθές» και πως «παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε την είσοδο σε όλους τους χώρους λατρείας, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία χωρίς να υποδεικνύουν εμβολιασμό ή εργαστηριακό έλεγχο, εμείς προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα και είπαμε να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ενημερώθηκε ότι υπήρχε σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, μετά το σάλο που είχε προκύψει από την ανακοίνωση των μέτρων και την εξαίρεση των εκκλησιών από την υποχρέωση επίδειξης τεστ από τους ανεμβολίαστους στις εκκλησίες (και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία για υποχρεωτικό τεστ και στις εκκλησίες για τους ανεμβολίαστους) και «ζήτησε να το αποτυπώσουμε απλά και εγγράφως». «Ήταν στο πρόγραμμά μας να γίνει και εμείς προχωρήσαμε όπως έπρεπε να γίνει» είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου.

Περίπου μία ώρα πριν το Μέγαρο Μαξίμου υποστήριζε ότι «ύστερα από συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, εκδόθηκε η χθεσινή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς». «Ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας αντιμετωπίστηκε με συνεννόηση και κατανόηση κι όχι με μέτρα επιβολής όπως ζητούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος την αμφισβητεί δεν έχει παρά να απευθυνθεί και στην Εκκλησία. Είναι βέβαιο ότι θα την επιβεβαιώσει».

Πηγή: ieidiseis.gr – Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη