Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ανεβαίνει στην ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης και στέλνει μήνυμα νίκης κατά του καρκίνου του πνεύμονα η Τσακαλδήμη

Για την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής της Ευρώπης (Elbrus 5.642 μ.) αναχώρησε την Κυριακή από την Αλεξανδρούπολη η ορειβάτης Κική Τσακαλδήμη, συμμετέχοντας και στηρίζοντας την προσπάθεια της FairLife για την ολοκλήρωση της Γραμμής Υποστήριξης 111 57 για τον Καρκίνο του Πνεύμονα.

«Γνωρίζοντας τι σημαίνει να χάνεις την ανάσα σου» αναφέρει, «κατανοώ και συναισθάνομαι τους χιλιάδες φίλους με καρκίνο του πνεύμονα που δίνουν τον δικό τους αγώνα. Η ανάβαση στο Έλμπρους έχει ως στόχο να δώσω δύναμη στη φωνή μου, να φωνάξω πως όλα είναι δυνατά, αρκεί να το πιστέψουμε και να παλέψουμε. Συγχρονίζω το βήμα μου τη με αυτό της FairLife L.C.C.- Φροντίδα και Πρόληψη για τον Kαρκίνο του Πνεύμονα, και αφιερώνω την ανάβαση της ομάδας μας  για τη συγκεντρωση χρημάτων με στόχο την υλοποίηση της γραμμής υποστήριξης  111 57 για τον Καρκίνο του Πνεύμονα . Η μάχη με τον Καρκίνο του Πνεύμονα  είναι ένα βουνό που το ανεβαίνουμε μαζί».

Στο πλευρό της Κικής για την ανάβαση στην  κορυφή του Ελμπρους και την προσπάθεια  της να στηρίξει την FairLife LCC θα είναι ο άνθρωπος που την ενέπνευσε να ασχοληθεί με την ορειβασία, ο διεθνούς φήμης ορειβάτης – ακτιβιστής, συγγραφέας καθώς και TED Fellow, ομιλητής παρακίνησης, σύμβουλος ηγεσίας,  Satyabrata Dam  

Welcome to Satyabratadam.com . Τα επιτεύγματά του αξιοσημείωτα.  Είναι το μόνο άτομο στον κόσμο που έχει  ηγηθεί επιτυχώς αποστολών στο Όρος Έβερεστ, στον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο και που έχει σκαρφαλώσει τις υψηλότερες κορυφές των 7 ηπείρων. Ως ο πρώτος διεθνής Βrand Ambassador FairLife L.C.Cμας στέλνει το μήνυμά του:

Όλοι μας έχουμε να ανεβούμε το προσωπικό μας Έβερεστ και κατά πάσα πιθανότητα το δικός σας είναι πιο ψηλό από το δικό μου. Στη πορεία θα αποθαρρυνθούμε, θα αισθανθούμε έντονη κούραση, φόβο αλλά και μια τάση να χάσουμε την πίστη μας στον εαυτό μας αλλα και στα όνειρα μας. Τότε, πρέπει να σκεφτούμε και να αναζητήσουμε βαθιά μας αυτό που πραγματικά μας παρακινεί να κάνουμε μεγάλα όνειρα και να στοχεύουμε στην επίτευξη τους. Αυτό που πρέπει να βρούμε μέσα μας είναι το πάθος μας, τον στόχο μας αυτόν για τον οποίο είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τα πάντα προκειμένου  να τον πετύχουμε και να κάνουμε αυτό το άλμα πίστης προς το άγνωστο ξεπερνώντας  τον εαυτό μας. Το να φτάσουμε στην κορυφή του δικού μας Έβερεστ και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε τα όρια μας, τους φόβους μας και να συνειδητοποιήσουμε πόσο πραγματικά δυνατοί και αξιοθαύμαστοι είμαστε. Το να τα παρατάμε δεν αποτελεί επιλογή. Αν παρατήσουμε τα όνειρα μας τότε τι μας μένει για να ζήσουμε; Κάθε κορυφή στη ζωή είναι ένα υπέροχο μέρος από όπου κοιτάζουμε  τον εαυτό μας να μεταμορφώνεται σε έναν ισχυρότερο, καλύτερο και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα άνθρωπο. Λένε ότι ο άνθρωπος  που θα ανέβει ένα βουνό δεν θα είναι ποτέ ίδιος  όταν πια  κατέβει.  Γιατί θα έχει κάνει ένα ταξίδι ζωής που θα το αλλάξει βαθιά και για πάντα μέσα του. Γι αυτό λοιπόν ονειρέψου, κυνήγησε το αδύνατο και κάνε το δυνατό. Αυτό που θα βρεις στην κορυφή είναι η ίδια η ΖΩΗ!. Άσε λοιπόν τη  ZΩΗ να σου κόψει την ανάσα και όχι τον καρκίνο του πνεύμονα.

Την ομάδα συμπληρώνει ο Ιωάννης Καραδούκας,  ορειβάτης 74 ετών, ο οποίος εμπνεύστηκε από τα επιτεύγματα της Κικής  (όταν το 2017 πραγματοποίησε την 1η ελληνική γυναίκεια ανάβαση στο Έβερεστ)  και ξεκίνησε μαζί της πριν δύο χρόνια την “κατάκτηση” της δικής του κορυφής, Ο Ιωάννης Καραδούκας στέλνει το μήνυμα ότι τα όνειρα δεν έχουν ηλικία, δεν επιδέχονται περιορισμούς. Το αποδεικνύει έχοντας ήδη ανέβει στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής το Κιλιμάντζαρο (5895 μ.), έφτασε ως την κατασκήνωση βάσης του Έβερεστ, 5440 μ.  αναρριχήθηκε σε κορυφή άνω των 5400μ στα Ιμαλάια και φυσικά στον Όλυμπο.

Παρακάτω δείτε το σχετικό video για την αποστολή:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη