Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Σε πύρινο κλοιό το νοσοκομείο 

Νύχτα αγωνίας ζει η Αλεξανδρούπολη όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε διαφορετικά μέτωπα.

Λίγο πριν από τις τρεις το πρωί οι φλόγες έφτασαν στον περίβολο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα. Ασθενοφόρα από την Κομοτηνή συμμετείχαν στην ασφαλή και έγκυρη μετακίνηση των ασθενών.

Ηδη από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσής του, με τους ασθενείς να μεταφέρονται στα κοντινά νοσοκομεία, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες δόθηκε εντολή για εκκένωση αρκετών περιοχών.

Η εκκένωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:00, καθώς η φωτιά είναι κοντά στην πόλη, αλλά κυρίως υπάρχουν πυκνοί καπνοί που δημιουργούν έντονα προβλήματα.

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλεους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νικόλαο Παπαευσταθίου έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη και είναι σε σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο, τον ΑΓΕΕΘΑ και τον ΥΠΑΡΧΗΓΌ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα επιτάχθηκε το ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» προκειμένου να λειτουργήσει ως πλωτό νοσοκομείο στο οποίο θα φιλοξενηθούν δεκάδες άνθρωποι που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Το πλοίο σύμφωνα με την ΕΡΤ θα φιλοξενήσει 90 ασθενείς που θα μεταφέρουν δεκάδες ανθρώπους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη