Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα – Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό – Νέα μέτρα προ των πυλών;

Προβληματισμό μεταξύ των αρμόδιων φορέων, που δεν αποκλείουν να ληφθούν τα επόμενα 24ωρα νέα μέτρα, έχει προκαλέσει η χθεσινή ανακοίνωση 50 νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 27 εισαγόμενα, η μετατροπή των βαλκανικών χωρών ουσιαστικά στο ευρωπαϊκό επίκεντρο του νέου ιού την δεδομένη στιγμή, η αύξηση των σποραδικών κρουσμάτων στο εσωτερικό της χώρας και τα φαινόμενα χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

Υπό αυτό το πρίσμα έχει προγραμματιστεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας COVID-19 και την ανάληψη νέων μέτρων. Την ίδια ώρα ο καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος προειδοποίησε για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα που καταγράφονται και τόνισε πως αν αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά ως λύση το κλείσιμο των συνόρων.

«Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γωγός. Αυτή την στιγμή η Σερβία βάλλεται σφοδρά από τον ιό, η Αλβανία έχει αρκετά καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ και η Βουλγαρία ανακοίνωσε την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων και το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

Σχετικά με τα πανηγύρια τόνισε ότι πρέπει να απαγορευτούν ή να υπάρχει επιτήρηση και οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με βάση τις οδηγίες και να τηρούνται ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για τα νεότερα στοιχεία ο κ. Γώγος είπε ότι ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα, όπως ανακοίνωσε και ο ΠΟΥ. Παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας, κατέληξη ο κ. Γωγός.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη