Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ανησυχία για τα σενάρια κλεισίματος του στρατοπέδου στον Προβατώνα – Οι πρώτες κινήσεις διαμαρτυρίας

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία έχουν προκαλέσει τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας να κλείσει το σύγχρονο και πλήρως λειτουργικό στρατόπεδο «Δελαγραμμάτικα» στον Προβατώνα του Δήμου Σουφλίου.

Μάλιστα, ακόμη περισσότερη αναστάτωση προκαλούν οι διάφορες φωνές που κάνουν λόγο για μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης μεταναστών, ένα σενάριο που ελπίζουμε να μην ευσταθεί για ευνόητους και αναρίθμητους για την ακριτική μας περιοχή λόγους…

Ήδη για το ζήτημα έχει σχηματιστεί μια οργανωτική επιτροπή από τον Δήμο Σουφλίου, η οποία στην τοποθέτηση της δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια της για τις συνεχείς σκέψεις περαιτέρω υποβάθμισης της περιοχής. Διαβάστε την ανακοίνωση που συνετάχθη:

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Τυχερό με θέμα το ενδεχόμενο κλείσιμο του Στρατοπέδου Προβατώνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφασίστηκαν τα παρακάτω για την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου:

1. Κλείσιμο όλων των καταστημάτων μέχρι τις 14:00.
2. Κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος Τυχερού.
3. Αποχή όλων των μαθητών από τις Σχολικές Μονάδων.
4. Θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες των ενοριών στις 11:00.
5. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων μπροστά στο Επιμελητήριο στην Αλεξανδρούπολη στις 11:00 όπου θα επισκεφτεί η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση!!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη