Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Ανησυχεί για το μέλλον του το προσωπικό καθαριότητας του ΠΓΝΑ

Την αγωνία τους εκφράζουν με παρέμβασή τους στο focustonevro.gr το προσωπικό καθαριότητας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Αιτία της αγωνίας τους είναι η προσεχής λήξη – τον ερχόμενο Οκτώβρη – των συμβάσεων, για τις οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει κάποια ενημέρωση αν θα ανανεωθούν.

Το προσωπικό καθαριότητας δηλώνει πως στην προκήρυξη με την οποία είχαν προσληφθεί, περιλαμβανόταν διάταξη για δυνατότητα απασχόλησης έως 24 μήνες, κάτι που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να ενεργοποιηθεί. Μάλιστα, το προσωπικό καθαριότητας υπογραμμίζει πως σε συζήτηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Βαγγέλη Ρούφο δεν έλαβαν κάποια ξεκάθαρη απάντηση στα ερωτήματα τους. Επιπρόσθετα, σημειώνουν πως αυτή η κωλυσιεργία οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ πιθανόν να αντικατασταθούν από ιδιώτη εργολάβο καθαριότητας.

Το προσωπικό καθαριότητας δηλώνει εξουθενωμένο από τις συνεχείς ημέρες εργασίας, καθώς από τότε που ξέσπασε η πανδημία, οι ανάγκες για καθαριότητα και οι απαιτήσεις πολλαπλασιάστηκαν, αλλά πάραυτα ουδέποτε παραπονέθηκαν για τον αυξημένο φόρτο εργασίας γνωρίζοντας την ευρύτερη αποστολή που καλείται να επιτελέσει αυτό το διάστημα το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας. Το μόνο που ζητάνε είναι οι αρμόδιοι να ενσκήψουν με σοβαρότητα και αίσθημα δικαιοσύνης αναφορικά με το εργασιακό μέλλον τους…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη