Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

«Μας προβληματίζει το άνοιγμα των σχολείων» δηλώνει ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κ. Βενετίδης

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η τελευταία έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στον Έβρο σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη.

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο υπάρχει μια έξαρση τόσο στο νομό μας, όσο και στην Καβάλα. Μάλιστα τα κρούσματα στην Αλεξανδρούπολη έφθασαν στο 80% κάτι που, όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι λογικό λόγω της τουριστικής κίνησης στην  περιοχή.

Το τελευταίο τριήμερο η διασπορά επεκτάθηκε σε όλο το νομό, αποτέλεσμα της κινητικότητας των νέων ανθρώπων (στην πλειοψηφία ανεμβολίαστων) αφού σε αυτούς εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα.

«Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το άνοιγμα των σχολείων» τόνισε ο κ. Βενετίδης «αφού τα παιδιά που έχουν κολλήσει τον ιό σε 15 μέρες θα πάνε στο σχολείο.» Ήδη υπήρξε χθεσινή επικοινωνία με τον Γενικό  Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κ. Μπαντίκο και προγραμματίζεται μια ακόμα στις αρχές Σεπτεμβρίου παρουσία και του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ο κ. Βενετίδης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του ότι περίμενε να παρθούν από τώρα κάποια έκτακτα μέτρα όχι σε τοπικό αλλά σε πανελλήνιο επίπεδο ώστε να μπει φρένο στην ανοδική πορεία των κρουσμάτων. Μέτρα όπως η παύση μετάδοσης μουσικής αλλά και η εφαρμογή ωραρίου λειτουργίας  στα μέρη εστίασης. « Δεν θέλουμε να επαναληφθούν τα περυσινά φαινόμενα με τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν θα ισχύσουν από 13 Σεπτεμβρίου αλλά μέχρι τότε έχουμε μέρες ακόμη

Στις 20 Ιουλίου οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη ήταν μηδενικές και σήμερα έχουν ξεπεράσει τις πενήντα . Η αύξηση είναι αλματώδης και ο προβληματισμός μας περισσεύει Φαίνεται πως βαδίζουμε για την 3η δόση εμβολίου στις ευπαθείς ομάδες  όπως επίσης φαίνεται ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη