Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Αντίστροφη μέτρηση από ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης – Η επόμενη τελική φάση του διαγωνισμού

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου το πρωί αναμένεται να αποσφραγιστούν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στην γενική συνέλευση που θα γίνει προβλέπεται να ληφθεί η απόφαση για την επόμενη φάση του διαγωνισμού για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου των νομιμοποιητικών και άλλων εγγράφων των δύο υποψηφίων και τώρα αναμένεται να κληθούν να είναι παρόντες στην αποσφράγιση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών τους. Όταν αυτό λάβει χώρα, υπάρχει περιθώριο 10 ημερών για την κατάθεση ενστάσεων. Πηγές της αγοράς εκτιμούν πως είναι ιδιαίτερα πιθανόν να διατυπωθούν ενστάσεις εκατέρωθεν παρά το γεγονός ότι και τα δύο σχήματα συνδέονται με αμερικανικά συμφέροντα. Η διαδικασία αξιολόγησής τους ενδέχεται να χρειαστεί χρονικό διάστημα άνω του μηνός.

Υπενθυμίζεται ότι για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο λειτουργεί ως βάση ανεφοδιασμού των νατοϊκών δυνάμεων σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη και εντάσσεται στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, έχουν καταθέσει προσφορές δύο σχήματα: πρόκειται αφενός για την Quintana Infrastructure & Development και αφετέρου για την κοινοπραξία των Black Summit Financial, Euroports, EFA Group και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Περίπου τότε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να αποφασίσει και επί της άμεσης δημοσίευσης διεθνούς πρόσκλησης για εκδήλωση ενδιαφέροντος για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, με τη σχετική δημοσίευση να γίνεται είτε αυθημερόν είτε τις αμέσως προσεχείς εργάσιμες ημέρες.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email