Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ανταποδοτικά οφέλη από τις ανεμογεννήτριες στους οικιακούς λογαριασμούς διαφόρων κοινοτήτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Η μερίδα του λέοντος στην Αισύμη

Την ευχάριστη είδηση περί ύπαρξης ανταποδοτικών από την λειτουργία ανεμογεννητριών σε διάφορες τοπικές κοινότητες του Δήμου Αλεξανδρούπολης έδωσε μέσω λογαριασμού που διατηρεί σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της κοινότητας Αισύμης Τάσος Αναστασιάδης, η οποία άλλωστε λαμβάνει την μερίδα του λέοντος με ένα ποσό της τάξης των 942.261,14 €.

Εκτός της Αισύμης, ανταποδοτικά θα λάβουν με αύξουσα σειρά ο Άβαντας, η Νίψα, η Πυλαία, η Συκορράχη, η Μάκρη και το Δωρικό. Δείτε στον επόμενο πίνακα ακριβώς τα ποσά που αναλογούν σε κάθε τοπική κοινότητα:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ περί «επιμερισμού του ειδικού τέλους υπέρ των οικιακών καταναλωτών σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί Α.Π.Ε. και Υβριδικοί σταθμοί σε μία ή περισσότερες Κοινότητες, για την περίοδο των ετών 2015 – 2019 των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας» ορίζονται αναλυτικά τα ποσά που λαμβάνει η εκάστοτε κοινότητα.

Δικαιούχοι της πίστωσης, όπως διαβάζουμε στο σχετικό ΦΕΚ, είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι έχουν ενεργή σύνδεση εντός των διοικητικών ορίων των Κοινοτήτων του Πίνακα της παρ. 1 της παρούσας, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Μένει να δούμε πως και πότε θα πραγματοποιηθεί ο επιμερισμός των ανταποδοτικών στους οικιακούς καταναλωτές…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη