Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Αντιδράσεις από την εστίαση για το street food “party”: «Δεν είχε γνώση η ένωσή μας» – «Ποιος εξυπηρετείται άραγε…»;

Μία διοργάνωση με θέμα την γαστρονομία, ένα τριήμερο street food festival πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη. Μία δραστηριότητα η οποία ήταν ιδιωτική πρωτοβουλία όπως αποδείχτηκε (Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη σελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης στα social media έκανε δύο αναρτήσεις προσκαλώντας το κοινό σε προσέλευση), και που προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος καθώς πρόκειται για μία διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αναδεικνύοντας μεταξύ των άλλων και την τοπική κουζίνα. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε ο καθ’ ύλην αρμόδιο σωματείο εστίασης  δεν είχε καμία ενημέρωση για την εκδήλωση ώστε να γίνει μία συλλογική κίνηση στην οποία θα συμμετείχαν ευρύτερα  επιχειρήσεις της πόλης καθώς πρόκειται για ένα φεστιβάλ που θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία να αναδειχτούν τα τοπικά προϊόντα.

Αποτέλεσμα αυτήν την αντίδραση ήταν η ανακοίνωση με την μορφή ανάρτησης  της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το φεστιβαλ: 

«Σε λίγη ώρα ξεκινάει το 1ο Street Food Festival της πόλης μας. Ένα φεστιβάλ σταθμός για πολλές πόλεις τις Ελλάδος, ένα φεστιβάλ που θα πρέπει να γίνεται σε κάθε πόλη ιδιαίτερα της Θράκης ώστε να διαδίδει την τοπική κουζίνα, τα παραδοσιακά προϊόντα αλλά και την ποιότητα παροχών των καταστημάτων εστίασης της περιοχής.

Δυστυχώς για την διοργάνωση του 1ο Festival Street Food της πόλης μας δεν είχε γνώση η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ενός από τα πιο ενεργά σωματεία της πόλης μας, ώστε να γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια και συμμετοχή όσων περισσοτέρων καταστημάτων εστίασης της περιοχής.

Ως οφείλαμε επικοινωνήσαμε με τους διοργανωτές την ημέρα όπου ανακοινώθηκε το Φεστιβάλ και εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για το ποιοι θα πάρουν μέρος σε αυτό το Φεστιβάλ αλλά και για την λάθος εποχή που πραγματοποιείτε καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και της τουριστικής σεζόν και κανείς επαγγελματίας δεν μπορεί να αφήσει το μαγαζί του και να πάρει μέρος σε μία τέτοια γιορτή γαστρονομίας κι ας θέλει !

Απορούμε πως διαδίδετε η τοπική κουζίνα ή τα τοπικά προϊόντα, όταν δεν λαμβάνουν μέρος επιχειρήσεις της περιοχής μας αλλά από άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Ποιος εξυπηρετείται άραγε από ένα φεστιβάλ χωρίς να έχουν γνώση οι πλέον ενδιαφερόμενοι;

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όποιον πραγματικά το διοργανώνει. 

Το ΔΣ της Ένωσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email