Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αντιδρά η Λαϊκή Συσπείρωση για την κατάληψη των παραλιών στην Αλεξανδρούπολη

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης, διαπιστώνοντας ότι «έχουν γεμίσει με ομπρέλες και ξαπλώστες και οι τελευταίες ελεύθερες παραλίες» του δήμου. «Ο ελεύθερος χώρος για τους λουόμενους λιγοστεύει κάθε χρόνο, ο λαός αποκλείεται από την παραλία», τονίζει η παράταξή σε ανακοίνωσή της, φέρνοντας ως πιο πρόσφατο παράδειγμα την ανάπτυξη μεγαλύτερου αριθμού εξοπλισμού επιχειρήσεων στην παραλία «Εγνατία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

«Καλά τα κατάφεραν» στην Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια η Κτηματική Εταιρεία, ο ΟΛΑ ΑΕ με τη συνένοχη στάση της  Δημοτικής Αρχής !! Χρόνο με το χρόνο μισθώνουν σε ιδιώτες τις καλές παραλίες του δήμου γιατί έτσι αποκτούν έσοδα και έρχεται η τουριστική ανάπτυξη επιτέλους !!

Μάλιστα πριν λίγες μέρες η παραλία του ΕΓΝΑΤΊΑ μισθώθηκε στο παρακείμενο ξενοδοχείο που άπλωσε επιπλέον 150 ξαπλώστρες αφήνοντας στους δημότες λίγα μέτρα ελεύθερα. Η παραλία αυτή  αποτελεί για εκατοντάδες ή και χιλιάδες λουόμενους τη μοναδική διέξοδο μέσα στην πόλη με εύκολη πρόσβαση και χωρίς αντίτιμο».

Αυτά γράφαμε τον Ιούνιο του 2018 σε σχετική ανακοίνωσή μας για τις «ελεύθερες» παραλίες του Δήμου. Σήμερα 4 χρόνια μετά και με άλλη δημοτική αρχή συνεχίζει η ίδια κατάσταση. Πέρσι γέμισε ομπρέλες και ξαπλώστρες η τελευταία ελεύθερη παραλία δίπλα στο δημοτικό κάμπινγκ. Αυτές τις μέρες στην παραλία Εγνατία παρακείμενη επιχείρηση (μετά και την πρόσφατη ανανέωση της σύμβασης ως πληττόμενη από covid επιχείρηση) επεκτείνει κι άλλο στις ομπρέλες  φτάνοντας πιο κοντά στη σκάλα πρόσβασης αφήνοντας κάθε χρόνο όλο και λιγότερο ελεύθερο χώρο για τους λουόμενους, μαζί με το διάστημα μπροστά στο κύμα που υποχρεώνει η νομοθεσία. Τί επιδιώκουν; Να διώξουν εντελώς τον κόσμο, να αποκλείσουν εντελώς  το λαό από την παραλία.

Καλούμε τους δημότες να υπερασπιστούν τις παραλίες γιατί σε λίγο δεν θα μας αφήσουν χώρο να ανασάνουμε!!!! Καλούμε τη δημοτική αρχή, τις παρατάξεις, κάθε δημοτικό σύμβουλο, εκείνους που φημολογείται ότι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι να πάρουν θέση για τις ελεύθερες παραλίες. Είναι σοβαρό το θέμα και κάποτε πρέπει να παίρνουν θέση για τα λαϊκά προβλήματα εκτός από το να ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμά του για ελεύθερη πρόσβαση  σε όλες τις παραλίες ΔΩΡΕΑΝ, γιατί είναι περιουσία του!

  • Γιατί δικαίωμα στην αναψυχή και τον τουρισμό  έχει και ο λαός που δεινοπαθεί από ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΊΑ, από την αντιλαϊκή πολιτική και όχι μόνο τα εκατομμύρια των τουριστών που μας διαφημίζουν ότι θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα.
  • Γιατί πρέπει να είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους και όχι πεδίο κερδοφορίας ιδιωτικών επιχειρήσεων οι καθαρές και ασφαλείς παραλίες .
  • Γιατί το δικαίωμα του λαού να απολαμβάνει τη θάλασσα δεν πρέπει να μπαίνει στη ζυγαριά της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών, προκειμένου να έρθουν περισσότερα χρήματα στους Δήμους, κάτι για το οποίο και η παρούσα Δημοτική Αρχή,  όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση, αλλά το επιδιώκει κιόλας.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email