Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Αντιπολεμική σιωπηλή διαμαρτυρία στο Σουφλί

Το βράδυ της Τετάρτης 2 Μαρτίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί σιωπηλή αντιπολεμική διαμαρτυρία στην πλατεία του Σουφλίου. Ο διοργανωτής Σύλλογος Εθελοντών και Νεολαίας Σουφλίου ΚΙΝΗΣΟΥ μας καλεί να στείλουμε όλοι οι Εβρίτες το δικό μας μήνυμα συμπαράστασης και Ειρήνης.

Με αφορμή αυτή τη δράση, η Γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Καψογεώργη μίλησε το πρωί της Τρίτης 1/3 στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο, κάλεσε όλους του κατοίκους του Έβρου να δράσουν υπέρ της Ειρήνης, ενώ αναφέρθηκε και στις επόμενες κοινωνικές και πολιτιστικές κινήσεις που αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της περασμένης Δευτέρας.

Με μια εσωτερική ανασκόπηση να σκεφτούμε πόσο σημαντικό είναι το αγαθό της Ειρήνης

Η κ. Καψογεώργη εξήγησε το χαρακτήρα αυτής της σιωπηλής διαμαρτυρίας: “Για δέκα λεπτά θα στείλουμε αντιπολεμικό μήνυμα. Ένα μήνυμα Ειρήνης προς όλους. Φυσικά δεν παίρνουμε το μέρος κανενός. Η ουσία εδώ είναι η Ειρήνη. Το μήνυμα της Ειρήνης και μόνον αυτό”. Περιγράφοντας το περιεχόμενο της δράσης, είπε πως για 10 λεπτά θα σβήσουν τα φώτα, θα ανάψουν μπλακ-λάιτ που θα φωτίσουν το μήνυμα ενός πανό και καθ’ όλη τη διάρκεια θα παραμείνουν όλοι σιωπηλοί, τιμώντας την Ειρήνη.

Παράλληλα, την πρωτοβουλία του Συλλόγου στηρίζουν και όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι και φορείς του Σουφλίου, ενώ έχουν κληθεί και τα σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικοί να παραβρεθούν. Αναμένεται να υπάρξει μαζική προσέλευση, δυναμώνοντας το μήνυμα. Ανάλογη ανακοίνωση δε, εξέδωσε και η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας, η οποία αναφέρει: “σε συνεργασία με άλλους τοπικούς συλλόγους την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί σιωπηλή αντιπολεμική διαμαρτυρία στην πλατεία του Σουφλίου. Ελάτε όλοι να στείλουμε μαζί το δικό μας ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης και Ειρήνης”. “Πιστεύω πάρα πολύ ότι αυτό θα δείξει στα δικά μας παιδιά το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει Ειρήνη και πόσο εύκολο είναι κανείς να βρεθεί στη θέση των Ουκρανών. Στη θέση του πρόσφυγα. Πως όλα μπορεί να αλλάξουν μέσα σε μια μέρα”, σχολίασε η κ. Καψογεώργη, η οποία και ως εκπαιδευτικός στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου, μετέφερε το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των παιδιών με όλα αυτά που βιώνουν αυτή την περίοδο. “
Τα παιδιά είναι μπροστά στην τηλεόραση, μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν εικόνα από αυτά που συμβαίνουν και γίνονται βίωμα. Η διάθεσή μας είναι αρκετά μελαγχολική”, ανέφερε.

Τέλος, κάλεσε όλους τους Εβρίτες την ίδια ώρα να σβήσουν για 10 λεπτά τα φώτα, “να κάτσουμε σιωπηλοί, να κάνουμε μια εσωτερική ανασκόπηση και να σκεφτούμε πόσο σημαντικό είναι το δεδομένο αυτό αγαθό της Ειρήνης, γιατί είμαστε απλά τυχεροί που γεννηθήκαμε σ’ αυτή τη γωνιά της Γης”…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email