Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Αν. Δημοσχάκης: “Επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τον ακριτικό Έβρο και τα προβλήματά του”

Η προχθεσινή (26/4) συνάντηση ενημέρωσης που πραγματοποίησε με τον Πρωθυπουργό της Χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη βρέθηκε στον πυρήνα της συνέντευξης που παραχώρησε χθες (27/4) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximumfm.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως σε συνέχεια του αιτήματός του πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης με τον Πρωθυπουργό της Χώρας στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα μείζονα ζητήματα του Ν.Έβρου, τα οποία ο βουλευτής ανέπτυξε διεξοδικά και αναλυτικά. Έτυχε θερμής υποδομής από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τον Νομό συνολικά.

Αρχικά, τέθηκε το φλέγον ζήτημα του Δημογραφικού το οποίο αποτελεί βόμβα, το φυτίλι της οποίας έχει ανάψει και καίγεται…επικίνδυνα για τα χωριά και τους οικισμούς του Νομού.

Παράλληλα, κατέθεσε χρήσιμες προτάσεις για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος & για την αμυντική θωράκιση του Νομού.

Ο βουλευτής Έβρου, εξήρε επίσης το καθολικό αίτημα δημιουργίας προαστιακού δρομολογίου, Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο, για το οποίο ο πρωθυπουργός επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον & αναμένεται να συνεργαστεί στο προσεχές διάστημα με τον αρμόδιο Υπ. Υποδομών.

Τα διασυνοριακά θέματα, η επιχειρηματική ”ανάσταση” του Νομού, ο πρωτογενής τομέας καθώς και τα τοπικά ΤΟΕΒ & ΓΟΕΒ ως χρήσιμα εργαλεία ανάπτυξης μέσα από τις ενεργειακές κοινότητες, συμπεριελήφθησαν στην πλούσια θεματική ατζέντα.

Ο κ. Δημοσχάκης τόνισε επίσης την προοπτική της εκπαιδευτικής θωράκισης του Νομού, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει την στήριξή του στα τρία ακριτικά Πανεπιστήμια μεταξύ αυτών και το ΔΠΘ, ενώ ανέπτυξε το όραμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, αναφερόμενος στην μετεξέλιξη της πόλης του Διδυμοτείχου σε 5η Πανεπιστημιακή πόλη του ΔΠΘ. Αναφέρθηκε και το ζήτημα της πολύπαθης Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου, το ζήτημα της οποίας ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί στενά & θα ενημερωθεί από την Υπουργό Νίκη Κεραμέως.

Σχετικά με τα δύο τμήματα της Ορεστιάδας, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι γνωρίζει και παρακολουθεί το ζήτημα, αναφορικά με νέους εισακτέους στα εν λόγω τμήματα του ΔΠΘ & τις νέες προϋποθέσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως καθορίζει το πρόσφατο Ν/Σ του Υπ. Παιδείας.

Για το Σουφλί, αναπτύχθηκε την πρόταση δημιουργίας δύο μετα-δευτεροβάθμιων σχολών, αυτό της Σηροτροφίας-Μελισσοκομίας και της Υλοτομίας.

Η προβολή του ιστορικού & απεριορίστου φυσικού κάλους Δάσους της Δαδιάς, ήταν μία πρόταση που τον εξέπληξε ευχάριστα & δηλώνοντας την επιθυμία του να το επισκεφτεί!

Το αποτύπωμα της συνάντησης ήταν θετικό, με τον Πρωθυπουργό να δηλώνει καλή διάθεση δρομολόγησης επίλυσης των ζητημάτων, στέλνοντας τα χαιρετίσματά του στους απανταχού Εβρίτες & εκφράζοντας την επιθυμία του να επισκεφτεί συντόμως τον Νομό μας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email