Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Αν.Δημοσχάκης: «Με τους γείτονες ή θα πολεμήσουμε ή θα συνομιλήσουμε- Η σημερινή κυβέρνηση επιλέγει το γόνιμο διάλογο»

Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης βουλευτής Έβρου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ Φωνή της Ελλάδος προσεγγίζοντας διάφορα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν τη Θράκη όπως η επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, η πάταξη της εγκληματικότητας και η αναγκαιότητα της ιστορικής διερεύνησης και τεκμηρίωσης της Θράκης.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής Έβρου, τόνισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση, επιδιώκει να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την γειτονική Τουρκία, υπό τον γνώμονα των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών της καλής γειτονίας»

Ακολουθεί η ανάρτηση του βουλευτή Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη:

Η επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, η πάταξη της εγκληματικότητας και η αναγκαιότητα της ιστορικής διερεύνησης & τεκμηρίωσης της Θράκης, αποτέλεσαν τους θεματικούς άξονες της συνέντευξης που παραχώρησε (1/6) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης στην παγκόσμιας εμβέλειας εκπομπή Η φωνή της Ελλάδος-ΕΡΤ.

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής : Η σημερινή κυβέρνηση, επιδιώκει να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την γειτονική Τουρκία, υπό τον γνώμονα των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου & των αρχών της καλής γειτονίας! Υπογράμμισε ότι, η ανάδειξη & επίλυση των διασυνοριακών προβλημάτων με την Τουρκία αποτελούν τη βάση σχέσεων καλής γειτονίας!! Υφίστανται διασυνοριακά προβλήματα που δυστυχώς πρέπει να επιλυθούν για τις δυο Χώρες, όπως η παράνομη καύση καλαμιών ορυζώνων, ο ψεκασμός αιματοφάγων εντόμων, η δημιουργία 2ης γέφυρας στους Κήπους & η από κοινού αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, ώστε στη συνέχεια να επιλυθούν τα μείζονα μεταξύ των δυο Χωρών!!

Μνεία έκανε και στην πάγια διεκδίκησή του για την διενέργεια πανεπιστημιακής έρευνας με σκοπό την τεκμηρίωση των ιστορικών γεγονότων από το 1913 μέχρι την απελευθέρωση (1920) της Θράκης!!

Τέλος, αναφέρθηκε και στις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις αναφορικά με την πάταξη της εγκληματικότητας, η οποία “άνθισε” την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο και η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα…. ”απόνερα” αυτής!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη