Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024

Αν.Δημοσχάκης: «Οι τουριστικές προτάσεις του Έβρου για το καλοκαίρι κατέχουν τα πρωτεία»

Ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 για επίκαιρα και πολυσυζητημένα θέματα που αφορούν τη Θράκη και τον Έβρο.

Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν ο Έβρος ως τουριστικός προορισμός, μετά την ένταξη του και φέτος το καλοκαίρι στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ. Σχολίασε επίσης την πολυσυζητημένη επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στη Θράκη, τονίζοντας ότι η Συνθήκη της Λοζάνης αποτελεί ηχηρή απάντηση απέναντι στο σχόλια περί τουρκικής μειονότητας. Επίσης, ανέφερε ότι το Σημείο Εισόδου-Εξόδου στο Ορμένιο Ν.Ορεστιάδας, συνιστά πύλη εισόδου της Ε.Ε. & εντάσσεται ως γεωστρατηγικό σημείο της Περιφέρειας,

Ακολουθεί η ανάρτηση του βουλευτή Έβρου.

Ο Έβρος ως τουριστικός προορισμός, η αποτίμηση της επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ στη Θράκη, η γεωστρατηγική & εθνική σημασία του Σημείου Εισόδου-Εξόδου στο Ορμένιο Ν.Ορεστιάδας, η έκδοση του ΠΔ για το Δέλτα του ποταμού Έβρου και το όραμα της εκπαιδευτικής θωράκισης του Νομού, αποτέλεσαν τους θεματικούς άξονες της βαρυσήμαντης και χρήσιμης συνέντευξης που παραχώρησε την Κυριακή (30/5) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αν.Δημοσχάκης στον ρ/σ των Παραπολιτικών το ηχητικό απόσπασμα της οποίας παρελήφθη σήμερα (4/6) και αυτούσιο αναδημοσιεύεται!

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής :

Η ένταξη του Έβρου & της Σαμοθράκης και φέτος το καλοκαίρι στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ και η πριμοδότηση αυτού ως προς το πλήθος των δωρεάν διανυκτερεύσεων, συνιστούν κίνηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος & υψηλού συμβολισμού για την πολυεπίπεδη θωράκιση του Έβρου και κατ’ επέκταση της Χώρας συνολικά!!

Ο ακριτικός Νομός, διαθέτει εξήντα (60) προσεγμένες & επαρκείς ξενοδοχειακές μονάδες με περιοχές μοναδικού φυσικού κάλους, με αρχαιολογικό & ιστορικό πλούτο, με πλούσια γαστρονομία και παράδοση, καθίσταται ουσιαστικά τουριστικός προορισμός μιας αναβαθμισμένης κι ασφαλούς περιοχής!!

Ως προς την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στη Θράκη και τις δηλώσεις του περί ύπαρξης ‘τουρκικής μειονότητας’ στη περιοχή, η ελληνική εξωτερική πολιτική στα προφορικά & ανιστόρητα, απαντά με τις ισχύουσες γραπτές διατάξεις της ιστορικής Συνθήκης της Λωζάννης του 1923 τις οποίες και εφαρμόζει πιστά μολονότι εκείνη την εποχή μάτωσε η Θράκη!

Τόνισε ότι στη Θράκη υφίσταται θρησκευτική Μουσουλμανική μειονότητα, τα μέλη της οποίας ως Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες, ευημερούν και απολαμβάνουν καθεστώτος ισονομίας και ισοπολιτείας!

Υπογραμμίζοντας ότι το αντίθετο συμβαίνει στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο & Τένεδο όπου υφίσταται Ελληνική Μειονότητα η οποία από 300.000 χιλ το 1923 έμεινε σήμερα στους 2.000 Έλληνες οι οποίοι ξεκληρίστηκαν διαχρονικά από τις εξοντωτικές πολιτικές της γειτονικής Τουρκίας.

Επίσης, ανέφερε ότι το Σημείο Εισόδου-Εξόδου στο Ορμένιο Ν.Ορεστιάδας, συνιστά πύλη εισόδου της Ε.Ε. & εντάσσεται ως γεωστρατηγικό σημείο της Περιφέρειας, στο καθεστώς διέλευσης του κώδικα συνόρων του Σένγκεν/ΕΕ, αλλά & του προγράμματος VISA Program waver ΗΠΑ-ΕΕ, εξυπηρετώντας την διακίνηση προσώπων & πραγμάτων..

Μνεία έκανε και στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση αναφορικά με την έκδοση του αναμενόμενου ΠΔ το οποίο θα αποτελέσει τον Κανονισμό Λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού του Δέλτα του ποταμού Έβρου.

Μάλιστα, το εν λόγω ρυθμιστικό ΠΔ αποτελεί προϋπόθεση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή με γνώμονα πάντα την διαφύλαξη των περιβαλλοντικών όρων που τίθενται από τις διεθνείς Συνθήκες (NATURA 2000).

Τέλος, αναφέρθηκε και στις καινοτόμες προτάσεις του για τη σύσταση νέων μετα-δευτεροβάθμιων σχολών, τεχνικής εκπαίδευσης, στην πόλη του Σουφλίου, της Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας καθώς και αυτής της Υλοτομίας.

Καθώς επίσης και της Σχολής Παράκτιας Αλιείας στη Σαμοθράκη & αντίστοιχης Εσωτερικών Υδάτων στην περιοχή Φερών Αλεξ/πολης, αξιοποιώντας τον πλούτο του Δέλτα του Έβρου & όχι μόνο..

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη