Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αν. Δημοσχάκης: Πλεονέκτημα ο κοινωνικός τουρισμός για τον Έβρο – Το Π.Δ. για το Δέλτα του Έβρου σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία

Οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις σχετικά με την αναμενόμενη έκδοση του ρυθμιστικού ΠΔ για την λειτουργία του Δέλτα του ποταμού Έβρου καθώς και με την πριμοδότηση του Έβρου συνολικά & φέτος στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, αποτέλεσαν τους θεματικούς άξονες της συνέντευξης που παραχώρησε προχθές (9/4) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αν.Δημοσχάκης στο Δελτίο Ειδήσεων της ALFA TV Αλεξ/πολης.

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής :

  • Δεδομένου ότι διανύουμε το δεύτερο έτος από την χρονική παράταση που δόθηκε για την έκδοση ρυθμιστικού ΠΔ αναφορικά με το καθεστώς λειτουργίας του Δέλτα του ποταμού Έβρου, κατέθεσε Γραπτή Ερώτηση προς την ηγεσία του Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας επαναφέροντας το ζήτημα!
  • Ρωτώντας ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του αναμενόμενου νομοθετικού πλαισίου και αν υπάρχει ο σχεδιασμός διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς και με την τοπική κοινωνία, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν για τους όρους αυτού, ο οποίος κρίνεται απαραίτητος!
  • Εκτιμά, ότι θα δοθεί περαιτέρω χρονική παράταση, καθώς προηγείται η έκδοση περιβαλλοντικών μελετών, η οποία συνιστά πανελλαδική διαδικασία, συμπεριλαμβάνοντας και την ειδική περιβαλλοντική μελέτη για τις προστατευόμενες περιοχές (NATURA 2000), η οποία αφορά την περιοχή.
  • Μέσω της κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς το Υπ. Εργασίας, ζητά να ενταχθεί και να πριμοδοτηθεί όλος ο Έβρος συνολικά και για το φετινό καλοκαίρι στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ.
  • Την προηγούμενη χρονιά, η έγκαιρη παρέμβαση του να ενταχθεί για πρώτη φορά ο Έβρος στο σύνολό του στην κατηγορία των περιοχών που πριμοδοτήθηκαν ως προς τον αριθμό των δωρεάν διανυκτερεύσεων, είχε θετικότατη έκβαση!
  • Tέλος απηύθυνε έκκληση στις εμπλεκόμενες στον τουρισμό επιχειρήσεις της περιοχής (ξενοδόχοι, ακτοπλοϊκές εταιρίες κλπ) να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, και να διαφημίσουν το προϊόν τους όπως συμφώνησαν πρόσφατα με τον Πρόεδρο Απόστολο Παλακίδη της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης…

Δείτε τη δημοσίευση του κ. Δημοσχάκη:

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ & ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΌΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΌΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΔ ΓΙΑ ΤΟ…

Posted by Anastasios Dimoschakis- Αναστάσιος Δημοσχάκης on Sunday, April 11, 2021

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email