Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αν. Δημοσχάκης: Σημαντικά οικονομικά οφέλη σε Δήμους και κατοίκους στις Περιφέρειες όπου λειτουργούν αιολικά πάρκα

Για τα πολλαπλά οικονομικά οφέλη των αιολικών πάρκων κάνει λόγο ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης σε πρόσφατη ανάρτησή του. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ενίσχυση του λεγόμενου τέλους 3% σε Δήμους και κατοίκους, κάνοντας αναφορά και στους οικισμούς του Έβρου οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη ενίσχυση.

Δείτε την ανάρτηση:

Μεγάλη και πολλαπλά ωφέλιμη είναι η ενίσχυση που προσφέρει η διανομή του λεγόμενου τέλους 3% (1,7% στους ΟΤΑ, 1% οικιακοί καταναλωτές, 0,3% πράσινο ταμείο) τόσο στους Δήμους όσο και στους κατοίκους- οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, που διαμένουν σε περιοχές όπου λειτουργούν αιολικά πάρκα, σύμφωνα με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Σε αντίθεση με την αδράνεια της απελθούσας κυβέρνησης, η σημερινή κυβέρνηση, υλοποιεί στην πράξη ένα σημαντικό μέτρο ενίσχυσης των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων της Χώρας!!

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και ακριτικά χωριά, που εκτείνονται από τον Έβρο, μέχρι τα όρια της Θράκης προς την Ανατολική Μακεδονία, που είναι ο ποταμός Νέστος.

Συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνονται για τον Νομό Έβρου οι Οικισμοί, Αισύμης, Νίψας, Μάκρης, Πλάκας, Λευκίμης, Μ.Δερείου, κ.ά των Δήμων Αλεξ/πολης και Σουφλίου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη