Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αν. Μακεδονία-Θράκη: Με self test για Θάσο -όχι για Σαμοθράκη

Διαφορετικά δεδομένα ισχύουν στις μετακινήσεις προς τα δύο νησιά της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Ενώ για τους επιβάτες που μετακινούνται για τουριστικούς λόγους από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη δε γίνεται δεκτή βεβαίωση self test (παρά μόνο όσοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους), όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν για τη Θάσο, είτε από Καβάλα, είτε από Κεραμωτή, έχουν τη δυνατότητα βεβαίωσης αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) 24 ωρών καταγεγραμμένο στην πλατφόρμα, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της αρμόδιας λιμενικής αρχής.

Με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε για τις μετακινήσεις στα νησιά, “ελεύθερα ταξιδεύουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού οι πλήρως εμβολιασμένοι (μετά την παρέλευση 14 ημερών από την ολοκλήρωση των δόσεων), με πιστοποιητικό νόσησης διάρκειας έως 180 ημερών, όσοι πέρασαν κορονοϊό. Αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών πρέπει να έχουν όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.
Ελεύθερα ταξιδεύουν τα παιδιά έως 12 ετών και από 12 ως 17 χρόνων με self test 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.
Στις εξαιρέσεις εντάσσονται “οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νησιών της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας οι οποίοι μπορούν να επιδεικνύουν self-test, είτε σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα γενικώς ισχύοντα, είτε εντός 24 ωρών ,καθώς και οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση”.

πηγή ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη