Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Αξιώτης Καμπρούδης: «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να βρεθεί λύση για την ταφή των νεκρών, δεν επαρκεί ο χώρος στα υφιστάμενα κοιμητήρια»

Σε λίγο καιρό θα ψάχνουν χώρο και δεν θα βρίσκουν που να θάψουν τους δικούς τους ανθρώπους οι κάτοικοι στο Διδυμότειχο…

Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική, καθώς οι κενές θέσεις που απομένουν στα υφιστάμενα κοιμητήρια είναι πια ελάχιστες με τους θανάτους λόγω του γερασμένου πληθυσμού να είναι δυστυχώς πολύ συχνοί.

Το θέμα της έλλειψης χώρου στα νεκροταφεία του δήμου έθεσε εκτενώς στο δημοτικό συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Αξιώτης Καμπρούδης μεταφέροντας την αγωνιά αλλά και την ανησυχία του για τις διαστάσεις που λαμβάνει το πρόβλημα λέγοντας, πως πρέπει να γίνει κάτι το συντομότερο δυνατό.

Ο κύριος Καμπρούδης επεσήμανε, πως τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν γίνει οι αντίστοιχες ενέργειες, ούτε είχε ληφθεί η ανάλογη μέριμνα, έτσι ώστε τώρα να μην προέκυπτε ζήτημα και μάλιστα σε αυτό το βαθμό με αποτέλεσμα αυτήν την στιγμή να αναζητείται απεγνωσμένα λύση.

Ο αντιδήμαρχος θέλησε να ενημερώσει το σώμα, περιγράφοντας τα δεδομένα και ποια προοπτική υπάρχει, υποστηρίζοντας, ότι η υπόθεση αυτή είναι εξαιρετικά σοβαρή, γιατί πάνω απ’ όλα  έχει να κάνει με τον σεβασμό που όλοι οφείλουμε να αποδίδουμε στους δικούς μας ανθρώπους, αποχαιρετώντας τους στην τελευταία τους κατοικία.

Μια ενδεχόμενη επέκταση, δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημα, τόνισε ο κύριος Καμπρούδης, η αντιμετώπιση της κατάστασης πρέπει να γίνει ριζικά με την αναζήτηση ενός άλλου χώρου, ώστε να μην χρειαστεί τουλάχιστον σύντομα να ξανά βρεθούν μπροστά στο ίδιο ζήτημα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email