Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Απάντηση Πέτροβιτς σε Ζαμπούκη για τις πλημμύρες του Απαλού: «Πολιτική πάνω στις καταστροφές εμείς δεν κάνουμε, το παν είναι η συνεργασία»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς απάντησε μέσω της ΓΝΩΜΗΣ στις αναφορές του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για τις καταστροφικές πλημμύρες στον Απαλό.

Όπως μετέφερε νωρίτερα η εφημερίδα, ο κ. Ζαμπούκης, μετά τη συνάντησή του με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Παρουσιάσαμε έγγραφα και αλληλογραφία που κατ’ επανάληψη έχουμε στείλει, προς επισήμανση στην Περιφέρεια, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για τα ρέματα, τα φρεάτια και τις υποδομές που χρειάζονται συντήρηση και εκκαθάριση λόγω αρμοδιότητας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, για να γίνουν όπως έπρεπε να γίνουν. Παρουσιάσαμε επίσης έγγραφο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης καταστροφικής πλημμύρας, σύμφωνα με το οποίο  θα πρέπει εκ νέου να έχουν παρέμβει και να συντηρήσουν στη μέγιστη δυνατή και καλύτερη κατάσταση τα συγκεκριμένα φρεάτια. Και μάλιστα, στο προτελευταίο έγγραφο, γίνεται επισήμανση του συγκεκριμένου φρεατίου που είχαμε το δυστυχές αποτέλεσμα και την απώλεια ενός συνδημότη μας».

Σε επικοινωνία που είχε με την ΓΝΩΜΗ ο κ. Πέτροβιτς, σημείωσε πως το συγκεκριμένο φρεάτιο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, “όπως με ενημέρωσε η Τεχνική Υπηρεσία, είχε καθαριστεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 και ήταν πεντακάθαρο, μάλιστα υπήρξε και επιτροπή παραλαβής του έργου“,  όπως είπε. Επισήμανε πως μέσα στο καλοκαίρι και κατά τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου, συνεργεία της Περιφέρειας προχώρησαν σε ευρείες παρεμβάσεις καθαρισμού των περισσότερων ρεμάτων του νομού, ιδιαίτερα των πλέον επικίνδυνων, εντός κι εκτός οικισμών. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «η σήμανση εντός οικισμών και πόλεων, από οποιαδήποτε οδική πινακίδα, μέχρι πινακίδα για κάποιο επικίνδυνο σημείο, ανήκει αποκλειστικά στους Δήμους».

Τόνισε πως οι υπόλοιπες παρεμβάσεις που χρειάζεται η περιοχή και για τις οποίες βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία, δεν μπορούν να γίνουν κατά την χειμερινή περίοδο. Όσο για το μέλλον της συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, για τη διεκδίκηση ολοκληρωμένων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, τόνισε:

«Πολιτική πάνω στις καταστροφές εμείς δεν κάνουμε. Πάνω από μια καταστροφή, αυτό που προέχει είναι η ενότητα των δυνάμεων, για να αποτρέψουμε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Αυτό που απαιτείται είναι η συνεργασία, και η  Περιφέρεια, σε όλα τα επίπεδα, έχει αποδείξει ότι αυτό πρεσβεύει και αυτό δεν αποτελεί ζητούμενο, αλλά αυτονόητο, ειδικά αυτές τις ώρες. Στόχος μας είναι μόνο η ασφάλεια των πολιτών. Αυτό υπηρετούμε τόσα χρόνια και έτσι θα συνεχίσουμε. Για την ώρα, η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της είναι διαρκώς υπ’ ατμόν, αφού βρισκόμαστε και πάλι σε κίνδυνο για νέες πλημμύρες στον Έβρο, με διαρκείς επικοινωνίες με Βουλγαρία και πολιτική προστασία».

Πηγή: gnomionline.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη