Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Απαγορεύεται τελικά η παράνομη αφισοκόλληση στον Δήμο Αλεξανδρούπολης;

«Δεν επιτρέπεται η κόλληση αφισών γιατί δημιουργεί αφισορύπανση, δηλαδή ρύπανση των χώρων και του περιβάλλοντος. Επιτρέπεται μόνο στα banner που είναι τοποθετημένα στην Εθνική και μπροστά στο δημοτικό κτίριο μπροστά στο δημαρχείο – μόνο εκεί επιτρέπεται να γίνεται πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού, οποιαδήποτε άλλη αφισοκόλληση απαγορεύεται γιατί μιλάμε για αφισορύπανση μετά».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου της Αλεξανδρούπολης Ηλία Δαστερίδη, ο οποίος πριν από περίπου 1 χρόνο και συγκεκριμένα στα τέλη Ιουλίου του 2020, σε δηλώσεις του σε μέσο ενημέρωσης, μιλούσε για την παράνομη αφισοκόλληση.

Το φετινό καλοκαίρι όμως τα πράγματα απ’ ότι φαίνεται είναι διαφορετικά. Και αυτό γιατί παρά την σωστή παραπάνω ενέργεια του Δήμου να απαγορεύσει την παράνομη αφισοκόλληση, πριν λίγες μέρες τοιχοκολλήθηκε αφίσα εκδήλωσης στην οποία ο Δήμος είναι συνδιοργανωτής, σε σημείο μάλιστα που δεν ανήκει σε αυτά που εξαιρούνται.

Το σημείο τοιχοκόλλησης της προκαλεί επίσης εντύπωση, καθώς η αφίσα της συγκεκριμένης εκδήλωσης (βλ. φωτογραφία παραπάνω) έχει κολληθεί πάνω σε μία πινακίδα του Open Mall, ενός εγχειρήματος που σχεδίασε και υλοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης πριν λίγα χρόνια, αλλά που στην πράξη δεν ευδοκίμησε, φτάνοντας στο σημείο να χρησιμοποιείται για την (παράνομη όπως η ίδια η δημοτική αρχή έχει αναφέρει) τοιχοκόλληση αφισών. Στην πινακίδα πέρα από την συγκριμένη εκδήλωση όπως βλέπουμε έχει κολληθεί και μία αγγελία τύπου «Ενοικιάζεται».

Τελικά απαγορεύεται ή όχι η παράνομη αφισοκόλληση; Μάλλον οι αρμόδιοι θα πρέπει να δώσουν κάποιες εξηγήσεις…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email