Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απαράδεκτες εικόνες από αυθαίρετα παρκαρίσματα έξω από δημοτικό σχολείο στην Αλεξανδρούπολη

Τις απαράδεκτες εικόνες που επικρατούν κάθε μέρα έξω από το 7ο Δημοτικό Σχολείο αποτυπώνει μέσω ανάρτησης σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημότης της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για ένα μεγάλο και επικίνδυνο συνωστισμό από αυτοκίνητα που προσπαθούν να παρκάρουν, πολύ κοντά στην είσοδο του σχολικού κτιρίου. Στην προσπάθεια τους αυτή φτάνουν στο σημείο να καταλάβουν μέρος του πεζοδρομίου και του ποδηλατοδρόμου με σκοπό να γλιτώσουνε μερικές δεκάδες μέτρα περπατήματος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημότης.

Όπως φαίνεται άλλωστε και στις φωτογραφίες, λίγα μέτρα παρακάτω ο δρόμος είναι άδειος από αυτοκίνητα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης για τους γονείς, οι οποίοι πολλές φορές, όπως μεταφέρει και με την ανάρτησή του ο δημότης, δεν διστάζουν να σταματήσουν και επάνω στις ράμπες για ΑΜΕΑ.

Η εικόνα αυτή είναι καθημερινή χωρίς να αντιλαμβάνονται οι ίδιοι οι γονείς την επικινδυνότητα που δημιουργείται από την σύγχυση και τον συνωστισμό των αυτοκινήτων στο σημείο αυτό, αφού ανάμεσα από τα αυτοκίνητα “πετάγονται” μικρά παιδιά μεγαλύτερων τάξεων τα οποία συνήθως, ασυνόδευτα, επιστέφουν στο σπίτι τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται μόνο στο 7ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και στα περισσότερα δημοτικά της πόλης παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των σχολικών τροχονόμων που προσπαθούν να διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις, αλλά και την λανθασμένη νοοτροπία των γονέων.

Ακολουθεί η ανάρτηση του δημότη:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη